Nieuws

Vanaf heden wordt u elke maand op de hoogte gebracht van de voetbalactiviteiten die door ADO Den Haag zijn georganiseerd in onze regio middels een kort verslag met enkele sfeerimpressies.

Tref. ‘Ons Eibernest’ in Morgenstond

Elke woensdag organiseert ADO Den Haag in de Maatschappij een activiteit voor kinderen in Escamp. Tijdens de nog winterse omstandigheden werd er op drie woensdagen getraind waarbij de kinderen naast voetballen, ook kennismaakten met het thema ‘Gezondheid’. Zo leerden kinderen welke producten gezond en ongezond zijn en wat belangrijk is voor een gezonde leefstijl.

Krajicek Playground Hondiusstraat, Segbroek

Op donderdag 4 februari was stadsdeel Segbroek de thuishaven. Voor de twaalf deelnemende jongens en meisjes stond de eerste training in het teken van acceptatie en respect. Gedurende de training leerden de kinderen welke invloed positief coachen heeft op het presteren van het team en welke manieren er van positief coachen zijn.

Krajicek Playground Into the Wild, Stationsbuurt

Na de training van Segbroek startte één uur later een nieuwe training in de stationsbuurt. Op playground ‘Into the Wild’ waren er veertien jongens en meisjes aanwezig die deelnamen aan een voetbaltraining waarbij het stellen van doelen centraal stond. De kinderen leerden op een laagdrempelige wijze hoe zij doelen konden stellen aan voetbaloefeningen. Vervolgens werden er enkele persoonlijke doelen opgesteld. “Ik wil veel geld verdienen”, riep een van de deelnemers. “De volgende training gaan we kijken hoe jij dit zou kunnen bereiken”, antwoordde de trainer.

Krajicek Playground Joubertplantsoen, Transvaal

Op woensdag 24 februari was het de beurt aan  jongens en meiden uitkomend voor playground Joubertplantsoen gelegen in Transvaal. Op deze playground was het komen en gaan van verschillende sportende doelgroepen. Voor de kinderen van 10 – 12 jaar vond er een thematraining over acceptatie plaats. Net als in Segbroek, enkele weken ervoor, ging ook deze training over positief coachen.

Krajicek Playground Oeverwallaan, Leidschenveen/Ypenburg

De laatste training van deze maand vond plaats in Ypenburg, enkele minuten rijden van het Cars Jeans Stadion. Op deze playground namen er twaalf jongens deel aan de thematraining van ADO Den Haag. In het kader van het thema gezondheid doorliepen de kinderen verschillende oefeningen. Tijdens één van de oefeningen streden teams in een parcours om de punten. Na een dribbel- en loopladderoefening moesten de deelnemers scoren op de goal. Echter had de keuze tussen twee goals om te scoren. De trainer noemde namelijk een product, zodat de deelnemer moest kiezen of hij in goal ‘Gezond’ of ‘Ongezond’ ging scoren. Met het goede antwoord verdiende de deelnemer één punt voor zijn team.

Deze activiteiten vallen onder verschillende projecten van ADO Den Haag in de Maatschappij. Tijdens deze trainingen wordt er nauw samengewerkt met WSDH en haar buursportcoaches.