Nieuws

Op woensdag 20 januari stond, zoals gewoonlijk, de wekelijkse training van ‘ADO Den Haag in de Wijk’ gepland op het Cruyff Court gelegen bij Tref. Eibernest in Morgenstond. Hier trainen wekelijks 10 tot 25 kinderen samen met maatschappelijk trainers van ADO Den Haag. Toch stond er afgelopen woensdag iets speciaals op het programma, want de oefeningen werden gekoppeld aan het maatschappelijke thema ‘Gezondheid’.

De deelnemers waren enigszins verbaasd toen ze hoorden dat de trainers hun kennis gingen testen over het onderwerp gezondheid. Na de warming-up kregen de spelers een estafette in de vorm van een dribbelparcours met loopladders. De trainer noemde een product, waarna de deelnemers moesten scoren op het doel ‘Gezond’ of het doel ‘Ongezond’. Wanneer de speler de juiste keuze maakte, kreeg het team een punt. Zo leerden de kinderen dat tonijn en ongezouten noten zeker gezond zijn.

Vervolgens kreeg iedere deelnemer een bal en kregen ze de opdracht om door het court heen te dribbelen. De trainer gaf een stelling over ‘het leven van een profvoetballer’, waarna de deelnemers in doel ‘Waar’ of ‘Niet Waar’ moesten scoren. Sommige spelers dachten dat 3 uur slapen in de nacht voor een belangrijke wedstrijd genoeg was. Uiteindelijk bleef er één deelnemer over die met een prijs van ADO Den Haag naar huis ging!

Met deze trainingen wil ADO Den Haag in de Maatschappij bewustwording creëren over bepaalde maatschappelijke thema’s onder de deelnemers. Met het thema gezondheid staan gezond eten en een gezonde leefstijl centraal.

De maatschappelijke thematrainingen zijn onderdeel van een nieuw project van ADO Den Haag in de Maatschappij. Naast de trainingen op de Krajicek Playgrounds en Cruyff Courts zullen er binnenkort ook testedities worden gegeven op verenigingen en scholen in de regio.