Nieuws

Op zondag 29 november stond voor het G-team van ADO Den Haag een boks training op het programma. Na de mooie remise van hun sterren de avond ervoor, waren de spelers en speelsters gebrand om ook hun kwaliteiten in de ring te laten zien. Ditmaal was Thai Gym Zoetermeer de thuishaven voor deze training, die in het teken stond van Mu Thai & Kickboxing.

Rond het middaguur kwamen de G-Storks de prachtige boksschool binnen gelopen. De schoenen en sokken mochten uit én er werd geadviseerd om in korte broek te trainen, want één ding was zeker: “Jullie hebben het binnen de kortste keren warm!” opperde trainer Leon die gedurende de clinic werd geassisteerd door trainster Deborah.

Eigenlijk identiek aan voetbal begint ook een boks training met een goede warming-up. Het was wel opmerkelijk dat een warming-up bij het boksen veel intensiever is dan een warming-up bij het voetbal, maar hier hadden de fitte G-Storks geen last van. Terwijl bij de aanwezige trainers het zweet al vroeg over het voorhoofd liep, gaven de G-Storks nog geen kick.

Over kicken gesproken?! Tijdens het tweede gedeelte mochten de G-Storks onderling sparren met elkaar. Hiervoor moest iedere speelster en speler een outfit aantrekken met handschoenen en scheenbeschermers. Toen was het tijd om de geleerde technieken op de handschoenen van de ander los te laten. Het was zeer opvallend met welke snelheid en kracht Nicolaas, Nico, Jessy en David op elkaars handschoenen sloegen. Echter was het Fabienne die zich het meest liet zien. Nadat vele collega G-Storks het moesten ontgelden, sloeg zij ook een trainer naar de grond.

Zo liepen we na ongeveer vijf kwartier tegen het einde van deze mooie training aan, maar niet voordat er in de ring enkele duels werden uitgevochten. In de eerste ronde namen David en Brenda het tegen elkaar op in de ring. Dit eindigde in een prachtige remise. Ook de partij van Nico en Jessy ging gelijk op, en de scheidsrechter van dienst gaf aan dat ook deze wedstrijd onbeslist was. Als laatste nam de dappere Jasper het op tegen Fabienne. Met dit spectaculaire gelijkspel werd de training in stijl afgesloten.

ADO Den Haag in de Maatschappij wil Thai Gym Zoetermeer bedanken voor het faciliteren van deze boks training.