De afgelopen drie weken stonden voor 220 basisschoolkinderen van Katholieke Basisschool De Regenboog in het teken van voetbal en dans tijdens de geRAAKt!-lessen. De reguliere gymlessen werden ingevuld door dansdocenten van Holland Dance Festival en voetbaltrainers van ADO Den Haag in de Maatschappij.

Tijdens de geRAAKt!-lessen bieden Holland Dance Festival en ADO Den Haag een uniek programma voor alle groepen van het primair onderwijs, waarin dans én voetbal centraal staan, en gezondheid en talentontwikkeling de belangrijkste thema’s zijn. Tijdens de lessen ontdekken leerlingen hoeveel overeenkomsten dans en voetbal hebben. Ondertussen komen zij spelenderwijs in aanraking met de waardevolle elementen die dans en voetbal bevatten voor hun motorische ontwikkeling.

In de vroege ochtend werden de verschillende groepen verrast door de docenten en trainers. De grote gymzaal van de school stond de ene dag in het teken van dans, en de andere dag in het teken van voetbal. Tijdens de driedelige lessenreeks werd de nadruk gelegd op de overeenkomsten die dans en voetbal hebben. Zo moesten kinderen tijdens de dansles duiken als een keeper, en moesten kinderen bij de voetballes verschillende ‘dansjes’ doen wanneer zij een doelpunt scoorden.

Het waren drie intensieve, vrolijke en plezierige weken op De Regenboog, én hopelijk zijn we snel weer terug!

Holland Dance Festival en ADO Den Haag in de Maatschappij bedanken alle juffen, meesters en kinderen voor deze fantastische weken!