Nieuws

Juist in deze tijd is het van essentieel belang om gezond en fit te blijven. ADO Den Haag draagt hier haar steentje aan bij door extra trainingen en clinics aan te bieden voor kinderen tot 18 jaar. Deze trainingen worden in de buitenlucht gegeven door ‘Maatschappelijk’ trainers van de club. Zodoende blijven kinderen in beweging met sport als middel én wordt er bij het individu bewustwording gecreëerd over verschillende maatschappelijke thema’s. Op woensdag 14 oktober werden er twee clinics aangeboden door ADO Den Haag.

Streetsportevenement Hondiusstraat
Op de Krajicek Playground aan de Hondiusstraat in Den Haag stond tussen 12.00 en 16.00 uur het ‘Throw-Out’ evenement van Streetsport op het programma als afsluiting van het buitenseizoen. Tijdens dit evenement waren er circa 60 kinderen aanwezig die deelnamen aan verschillende trainingen, waarbij er werd kennisgemaakt met allerlei sporten.

ADO Den Haag gaf een uur lang een voetbalclinic op het verharde veldje van de Krajicek Playground. Twintig kinderen ontwikkelden hun techniek, skills en passing, voordat ze tegen elkaar gingen strijden in een partijvorm. De deelnemers werden verrast met een certificaat en weekkalender. In deze weekkalender krijgen de kinderen opdrachten op het gebied van gezondheid en het helpen van anderen. “Ik ga er nu gelijk mee aan de slag!”, sprak één van de deelnemers. Andere kinderen konden zich uitleven op de ADO Den Haag-attracties waaronder een stormbaan, een gatengoal en een drie-in-één voetbalveld.

Wekelijkse training
Op de net geopende Playground aan de Steenwijklaan staat elke woensdag een training van ADO Den Haag op het programma. Ook hier ligt de nadruk op het in beweging brengen en/of houden van kinderen tot 18 jaar. Daarnaast ontwikkelen de deelnemers hun motoriek en creëren de trainers bewustwording op het gebied van maatschappelijke thema’s die spelen in de wijk. Deze training vindt plaats van 15.00 tot 16.00 uur. Afgelopen week waren er circa 20 kinderen actief op het voetbalveld!

Opgeven is mogelijk door je aan te melden via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2020 10 14 training hondiusplayground 040

Tijdens de clinics en trainingen van ADO Den Haag, wordt er rekening gehouden met alle recente maatregelen opgesteld door de overheid in samenwerking met het RIVM.