Nieuws

Afgelopen zaterdag was het, ook los van de overwinning van ADO Den Haag op VVV-Venlo, een prachtige dag voor Gijs Hagendoorn uit Den Haag. De jonge fan werd namelijk tijdens de radio-uitzending van ‘De Hartstocht’ verrast door ADO Den Haag. Naast het overhandigen van zijn jaarlijkse cheque aan de Hartstichting ontving Gijs zelf een gesigneerd shirt en een getekende bal van ADO Den Haag voor zijn puike prestatie.

Het verhaal is als volgt. Gijs zet zich al jaren in voor de Hartstichting. Na verschillende darm- en hartoperaties als kind loopt hij jaarlijks twintig kilometer voor het goede doel. Vanaf zijn huis helemaal naar het LUMC in Leiden. Ook op zaterdag 3 oktober liep hij deze tocht, in barre weersomstandigheden zelfs. Hiermee haalde hij maar liefst 4.500 euro op. 

Voor deze bijzondere prestatie werd Gijs afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet. Hij mocht namelijk de cheque van ruim 250.000 euro uitreiken aan de Hartstichting. Maar wat Gijs niet wist, is dat ook ADO Den Haag van zijn prestatie op de hoogte was én hem hiervoor wilde bedanken.

Zo ontving hij uit handen van Kees Brouwers (Projectmanager ADO Den Haag in de Maatschappij) een shirt en bal met alle handtekeningen van de spelers van ADO Den Haag. “Namens iedereen die zich voor ADO Den Haag inzet willen wij jou belonen voor je uitzonderlijke prestatie”, vertelde Brouwers. Gijs, die een glimlach van oor tot oor had, was even sprakeloos, voordat hij antwoordde: “Tot volgend jaar!”.

Een video van het radiofragment is hier te zien.

gijs2