Nieuws

Heb jij een goed initiatief op het gebied van educatie, participatie of gezondheid voor de mensen in Den Haag? Dien jouw aanvraag in en maak kans op een geldbedrag van 1.500 euro! 

Ontstaan Dik Hooimeijer Prijs

Dik Hooimeijer was bestuurslid van het eerste uur van stichting ADO Den Haag in de Maatschappij en was als directeur van Welzijnsinstelling Mooi nauw betrokken bij de sociaal-maatschappelijke projecten van ADO Den Haag. Na zijn overlijden heeft ADO Den Haag in de Maatschappij besloten de verdiensten van Dik Hooimeijer voor de club en de stichting met deze jaarlijkse prijs te eren.

Dik Hooimeijer Prijs 2019

In 2019 reikte juryvoorzitter Annemarie van Veldhuizen met Lex Schoenmaker de eerste prijs uit aan het Project Speeltuin app, waarbij met behulp van een modern medium kinderen worden gestimuleerd om meer buiten te spelen.
De gedeelde tweede prijs met het thema eenzaamheid ging naar de volgende projecten:
- Sportactiviteiten voor eenzame jongeren van 18 tot en met 35 jaar in Laak
- Samen Sport, om eenzaamheid onder ouderen van 55+ tegen te gaan in de Schilderswijk

In nagedachtenis aan Dik Hooimeijer werd er naar de volgende criteria gekeken: innovativiteit, kleinschaligheid, buurtgerichtheid, structureel/frequentie en noodzaak.

Aanmelden

Als non-profitorganisatie of als inwoner van Den Haag kun je jouw initiatief indienen. Aanmelden kan via de website: www.adodenhaag.nl/dikhooimeijerprijs