Nieuws

Tussen het afgelopen seizoen en de volgende jaargang kijkt ADO Den Haag terug op enkele maatschappelijke projecten en activiteiten die plaatsvonden in het afgelopen seizoen. Met in deel acht: de ADO Den Haag VO Voetbal League.

De ADO Den Haag VO Voetbal League is een zaalvoetbalcompetitie georganiseerd in opdracht van de Gemeente Den Haag. De deelnemende teams zijn afgevaardigd door middelbare scholen uit Den Haag. In de periode van november 2019 tot half maart 2020 werden de speelronden op vrijdagavond afgewerkt in de topsporthal en de breedtesporthal van Sportcampus Zuiderpark. Naast het structurele voetbalaanbod voor middelbare scholieren worden er maatschappelijke bijeenkomsten georganiseerd om de deelnemers te informeren over actuele thema’s. Dit seizoen werden de thema’s gezonde leefstijl, verslavingsproblematiek en de Haagse Norm tijdens kleedkamersessies besproken. Bij de Haagse Norm ging men met de leerlingen in gesprek over respect en gedrag op en rondom het voetbalveld. Medewerkers van Parnassia lieten bijvoorbeeld zien wat alcohol met je kan doen.

De competitie is ingedeeld in drie categorieën. Zo is de Nadine Noordam League opgericht voor meiden onder 17 jaar, is de Lex Immers League bedoeld voor jongens uit de eerste en tweede klassen en vertegenwoordigen jongens uit de derde en vierde klassen hun scholen in de Danny Bakker League. Naast de punten voor een overwinning of gelijkspel spelen ook respect en sportiviteit een grote rol binnen de VO Voetbal League. De teams kunnen namelijk veel extra punten verdienen wanneer zij op tijd komen, zich als team kleden en zichtbaar zijn, geen gele of rode kaarten pakken en zich respectvol gedragen ten opzichte van scheidsrechters en officials.

Naast de wedstrijden bezichtigen op de tribune konden de toeschouwers ook terecht op de verschillend online kanalen van de VO Voetbal League. Zo werden er wekelijks verslagen en foto’s geplaatst op de website (www.vovoetballeague.nl) én werden er video’s en spelers uitgelicht op Instagram via #adovovl.

De verschillende Spelers- en Speelsters van de Week zouden normaliter deelnemen aan het landelijke toernooi Olympic Moves, dat in april 2020 zou plaatsvinden. Logischerwijs werd ook dit evenement afgelast wegens het coronavirus. Op 17 juni werden de All Stars van de VO Voetbal League uitgenodigd op de jeugdopleiding van ADO Den Haag om een training af te werken. Hiermee werd het seizoen 2019/2020 afgesloten.

FACT
Aan het vierde seizoen van de VO Voetbal League namen 26 teams deel. In totaal werden er 87 wedstrijden gespeeld, waarin 276 spelers en speelsters minimaal 8 keer in actie kwamen voor respectievelijk 11 scholen.

template vol flashback