Nieuws

Tussen het afgelopen seizoen en de volgende jaargang kijkt ADO Den Haag terug op enkele maatschappelijke projecten en activiteiten die plaatsvonden in het afgelopen seizoen. Met in deel vijf: ADO Den Haag G-voetbal.

ADO Den Haag is al jaren maatschappelijk actief met het promoten van het G-voetbal in de regio. Hiermee wil de club G-voetballers een kans geven om tijdens verschillende activiteiten in het prachtige Cars Jeans Stadion te voetballen. Een kans die jongens en meiden met een beperking normaliter niet zouden krijgen. 

De ADO Den Haag G-clinic
Op woensdag 16 oktober werd de tweede editie van de ADO Den HaaG-clinic georganiseerd in het Cars Jeans Stadion. Aan deze editie deden, naast onze eigen G-Storks, nog acht verenigingen uit de regio mee. Zo stonden er bijna 90 deelnemers twee uur lang tegen elkaar te voetballen. Ook werd er van het moment gebruikgemaakt om een nieuw team te scouten, dat vanaf november 2019 voor de ADO Den HaaG-Storks mocht uitkomen. 

Menzis ADO Den Haag G-toernooi
Het Menzis ADO Den Haag G-toernooi wordt elk jaar gezien als één van de maatschappelijke hoogtepunten van het seizoen. Een toernooi waar G-voetballers samen met selectiespelers strijden voor de overwinning. Tijdens de editie van het seizoen 2019/2020 was ook ADO Den Haag Vrouwen in groten getale aanwezig om te ondersteunen bij het toernooi. 

Op woensdag 5 februari kon het toernooi, mede mogelijk gemaakt door partner Menzis, van start gaan. Er waren tien teams uit de regio aanwezig en zij werden aangevuld met spelers en speelsters van ADO Den Haag. Uiteindelijk won de Inspecteur de Vriesschool met 1-0 van WIK in een spetterende finale en mocht de De Vriesschool dus de beker omhoog houden. Het sportieve VELO uit Wateringen ging er met de Menzis Fair Play Cup vandoor. In totaal deden er 108 G-voetballers mee aan de zesde editie van het Menzis ADO Den Haag G-toernooi.

FACT:
In het seizoen 2019/2020 werden er 194 kinderen, uitkomend voor 12 voetbalverenigingen en scholen, bereikt met de twee G-voetbalactiviteiten.

gvoetbal flashback