Nieuws

Tussen het afgelopen seizoen en de volgende jaargang kijkt ADO Den Haag terug op enkele maatschappelijke projecten en activiteiten die plaatsvonden in het afgelopen seizoen. Met in deel vier: ADO werkt.

ADO Den Haag gaf jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt in 2019 een baan voor zes tot twaalf maanden onder de projectnaam ‘ADO werkt’. De jongeren werden dagelijks bijgestaan door een jobcoach van het Diversiteitshuis en konden worden ingezet voor allerlei werkzaamheden in en rond het Cars Jeans Stadion. De jongeren werden te werk gesteld via het UWV werkbedrijf Den Haag. Na de opstart van het project in 2018 hebben in 2019 zes jongeren een contract getekend voor zes maanden bij ADO Den Haag, na een proefperiode van twee maanden.

De filosofie achter dit project is om jongeren bij ADO Den Haag weer werkervaring te laten opdoen en ze daarna in contact te brengen met werkgevers die ze een vaste baan kunnen aanbieden.

In 2020 komt er een verbreding van het project waarbij werkzoekenden (Werkoffensief +500) - en niet alleen jongeren - meedoen aan een werkfittraject van drie maanden. Kandidaten, die via de gemeente Den Haag in contact komen met ADO Den Haag, stellen doelen, worden werkfit en doen werkervaring op met verschillende werkzaamheden in en rond het Cars Jeans Stadion.

FACT:
In het seizoen 2019/2020 hebben zes jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt acht maanden deelgenomen aan ADO werkt. Per 1 oktober 2020 starten tien deelnemers aan het werkfittraject van drie maanden.

adowerkt template flashback