Nieuws

ADO Den Haag heeft in overleg met gemeente Den Haag een deel van het parkeerterrein van het Cars Jeans Stadion beschikbaar gesteld als tijdelijke zorglocatie. Dak- en thuislozen met corona-gerelateerde ziekteverschijnselen die niet in een eigen woning in quarantaine kunnen blijven, worden opgevangen in portacabins. De opbouw start waarschijnlijk eind deze week.
De bewoners die in de omgeving van het stadion wonen, krijgen op woensdag huis-aan-huis een bewonersbrief in de brievenbus met informatie over de komst van de tijdelijke Corona-zorglocatie.

Helpende hand
Het omliggende terrein van het Cars Jeans Stadion is voor dit doel zeer geschikt: het terrein wordt tijdens de coronacrisis niet gebruikt, het stadion blijft grotendeels leeg en het kan op korte termijn worden ingericht. “Met ADO Den Haag dragen wij graag op meerdere manieren ons steentje bij aan de strijd tegen het coronavirus”, aldus Mohammed Hamdi (Algemeen Directeur ADO Den Haag). “Het faciliteren van dit project voorziet in een belangrijke behoefte: er kunnen mensen worden opgevangen die naarstig op zoek zijn naar een geschikte en geïsoleerde plek om te herstellen. Omdat dit belangrijk is voor de samenleving en in het bijzonder voor de Haagse gemeenschap, bieden we graag een helpende hand.”

24/7 beheer en begeleiding
Zorgaanbieder Kessler Stichting zorgt voor 24 uur per dag personele bezetting, verpleegkundige hulp en begeleiding. Ook is er 24 uur per dag beveiliging op en rond het terrein.
Deze maatregel is tijdelijk. Actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus bepalen hoelang deze maatregel nodig is. Voor de veiligheid en gezondheid van ons allemaal vraag wij om uw begrip voor deze tijdelijke situatie. Iedereen in Den Haag verdient de zorg die nodig is, ook degene die niet het ‘geluk’ heeft om thuis te kunnen uitzieken.

Wilt u een steentje bijdragen?
Voor deze locatie is er geen plek voor vrijwilligerswerk, maar uw hulp is altijd welkom op andere plekken. Neem contact op met de Kessler Stichting via telefoonnummer 070 - 8 500 500 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op denhaagdoet.nl van PEP Den Haag staat een overzicht van vrijwilligersklussen in Den Haag. U kunt zich daar ook aanmelden. Ook op de website van de Servicepunten XL staat een overzicht van vrijwilligerswerk en een aanmeldfunctie. Daarnaast kunt u voor meer informatie over vrijwilligerswerk altijd bellen naar telefoonnummer (070) 205 30 03.

Meer informatie
Bij vragen en voor meer informatie kunt u terecht bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Den Haag, via het telefoonnummer 14070 (maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur). Meer over wat gemeente Den Haag doet en wat u zelf kunt doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan leest u op www.denhaag.nl/corona.