Nieuws

Afgelopen week kregen de groepen 89 tot en met 91 van Playing for Success ADO Den Haag-spelers en -speelsters op bezoek in het perscentrum van het Cars Jeans Stadion. Dit bezoek van de ADO-idolen is onderdeel van de 12 weken aan unieke ervaringen die de kinderen mogen meemaken. Als kinderen ontdekken dat ze wél kunnen leren en dat leren ook nog leuk is, nemen de schoolprestaties toe en hervinden ze hun zelfvertrouwen.

Het succes van Playing for Success is gebaseerd op het tot stand brengen van positieve leerervaringen in een bijzondere buitenschoolse omgeving die tot de verbeelding van de leerlingen spreekt, in dit geval het voetbalstadion. De wereld van het betaalde voetbal bevat tal van aanknopingspunten om leerstof op een aantrekkelijke manier te presenteren. Het lesprogramma bestaat dan ook uit een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten waarbinnen de kinderen spelenderwijs bezig zijn met taal, rekenen en computergebruik. Maar een voetbalstadion biedt natuurlijk ook voldoende aanknopingspunten om extra aandacht te besteden aan beweging en een gezonde levensstijl.
Het stadion en het topsportklimaat dragen bij aan een omgeving die jongeren stimuleert en prikkelt tot betere leerprestaties. Het is niet moeilijk om je voor te stellen dat leren in een voetbalstadion voor de leerlingen een feest is. Bij Playing for Success noemen ze dat: leren met een WOW-factor!

Tijdens één van de lessen van Playing for Success ontmoeten de leerlingen enkele spelers of speelsters van ADO Den Haag. Een spannende activiteit waarbij je van alles kan vragen aan de spelers of speelsters! Het doel is daarbij dat de kinderen in een positieve sfeer op de voorgrond durven te treden en iets van hun schroom verliezen. De sfeer wordt al weer wat meer ontspannen wanneer zij na afloop met de spelers op de foto mogen.

De groepen 89, 90 en 91 kregen afgelopen week respectievelijk bezoek van Dion Malone en Erik Falkenburg, Shanique Dessing en Priscilla Mesker, en Sam Stubbs en Jordan Spence. Een prachtige ervaring voor de 40 kinderen!