Nieuws

Op maandag 2 maart ontving de stichting een groep jongeren vanuit Follow Your Dreams in het Cars Jeans Stadion. Deze 20 deelnemers kregen een driedelige workshop over de werkzaamheden van ADO Den Haag in de Maatschappij. Hierbij was ook een delegatie van het Ministerie van VWS aanwezig om een video te maken over de ‘Maatschappelijke Diensttijd’.

Rond 10:00 arriveerden de eerste deelnemers in Skylounge 4.02 om een presentatie bij te wonen over de projecten en activiteiten van ADO Den Haag in de Maatschappij. Projectmanager Anton Nijboer opende de presentatie met zijn droom: “Werken bij een maatschappelijke organisatie en zich inzetten voor de samenleving”. Negen jaar later is ADO Den Haag in de Maatschappij één van de organisaties met de grootste maatschappelijke impact in de regio ‘Haaglanden’. Vervolgens nam collega Kees Brouwers de presentatie over en vertelde inhoudelijk over de stichting en haar projecten. Opvallend was dat de jongeren geen idee hadden dat ADO Den Haag zoveel activiteiten organiseert voor de samenleving. 

Na de presentatie volgde een rondleiding door het stadion. De jongeren kwamen op plekken waar ze nog nooit zijn geweest en ontdekten de verschillende functies die een voetbalstadion kan hebben. Nadat de deelnemers twee uur geconcentreerd moesten luisteren, werd er gezamenlijk geluncht in de skybox.

Toen was het tijd, om in groepjes van 2 of 3 jongeren, aan de slag te gaan met de casus. Via het 5-W model (Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom) werden er nieuwe projecten ontwikkeld voor de stichting. Deze werden in een pitch van twee minuten gepresenteerd aan de deskundige jury, die vervolgens twee winnaars aanwees. Centraal bij de winnende ideeën stond de verbinding in Den Haag en het bereiken van ex-verslaafden en ex-gedetineerden.

Al met al een zeer inspirerende dag waarin zowel de deelnemers als medewerkers van de stichting tot nieuwe inzichten kwamen.

Follow Your Dreams is een project dat gebaseerd is op de maatschappelijke diensttijd. Maatschappelijke diensttijd (MDT) is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker. Meer informatie of aanmelden: https://followyourdreams.denhaag.nl/