Nieuws

Op woensdag 12 februari kwamen 15 kinderen uit de Schilderswijk met twee begeleiders naar het Cars Jeans Stadion om in het kader van het project Hat-trick zwerfvuil rondom het stadion op te ruimen! Enthousiast kwamen ze het stadion binnen en gewapend met bezems, vegers en blik en vuilniszakken maakten de kinderen een rondje om het stadion. Al gauw werden twee vuilniszakken gevuld en bij het Hat-trick voetbalveldje werd een groepsfoto gemaakt.

De Hat-trick afvalbank is bedacht als originele oplossing om zwerfafval op een leuke manier te verminderen. Door de fun factor van de Hat-trick wordt het leuk voor mensen – voornamelijk jongeren – om afval weg te gooien. Straatafval zoals frisdrank blikjes of plastic flesjes kunnen via deze opening in de afvalbak worden getrapt. Er klinkt een extra beloningsgeluid als het afval goed geraakt wordt en op de juiste manier in de binnenbak belandt.

Als beloning kregen de kinderen een rondleiding in het stadion en mochten ze even op het veld voor een groepsfoto. Binnenkort komen ze ADO Den Haag aanmoedigen tegen Heracles!

12022020 hat trick demussen 004