Nieuws

Op zondag 19 januari werd voorafgaand aan de wedstrijd ADO Den Haag – RKC Waalwijk (2-0) het startsein gegeven van de Special Olympics Nationale Spelen, die in 2020 van 12 tot en met 14 juni in Den Haag plaatsvinden.

Tijdens de bijeenkomst committeerden minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins, de Haagse sportwethouder Hilbert Bredemeijer en ADO Den Haag-directeur Mohammed Hamdi zich als de eerste officiële supporters aan de Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 middels een feestelijke ondertekening. Ook de ambassadeurs van de Special Olympics Nationale Spelen, waaronder ADO Den Haag G-voetballer Ricardo, waren bij deze speciale kick-off aanwezig!

Met de actie ‘Word supporter van Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020’ wil de organisatie van de Special Olympics bedrijven en andere organisaties oproepen om supporter te worden en mogelijk te maken dat zoveel mogelijk sporters met een verstandelijke beperking aan dit evenement kunnen deelnemen. Men kan supporter worden via de volgende link: https://specialolympics2020.nl/sponsors

lr200119llp6028

Ook ADO Den Haag ondersteunt deze actie. Algemeen Directeur Mohammed Hamdi: “Wij zijn er met ADO Den Haag trots op dat de opening van de Special Olympics Nationale Spelen in het Cars Jeans Stadion plaatsvindt. Het onderstreept niet alleen de samenwerking van onze stichting ADO Den Haag in de Maatschappij met de SGK en in het bijzonder met de Special Olympics Nationale Spelen, maar bevestigt ook dat wij veel waarde hechten aan de (verdere) ontwikkeling van de G-sport. Dat doen wij ook met onze G-Storks, die bij het duel van ADO Den Haag met RKC Waalwijk in de line-up mochten meelopen. Eén van de doelen van onze stichting is om te stimuleren dat meer kinderen met een beperking gaan sporten.

Na de ondertekening betraden 22 G-sporters, waaronder de ADO Den HaaG-Storks en de Special Olympics ambassadeurs, samen met de profvoetballers als ‘player escorts’ het veld voor de wedstrijd ADO Den Haag – RKC Waalwijk. Daarmee was het echter nog niet afgelopen voor de G-sporters. In de rust mochten ze allemaal een penalty schieten op G-Storks keeper Max en de toejuichingen van de supporters van de Aad Mansveld tribune en Midden-Noord in ontvangst nemen. Een ervaring om nooit te vergeten!

Foto’s: Laurens Lindhout, Valerie Kuypers en Richard Mulder