Nieuws

Op woensdag 15 januari stond de tweede editie van ADO-Herinneringen op het programma. Bij de eerdere geslaagde editie waren onder andere Lex Schoenmaker en Jacques Smit aanwezig. Ook bij de tweede editie wilde dit duo zich weer inzetten, samen met ‘het geheugen van ADO Den Haag’ Frans Leermakers, OldStars Jan Klijn, Ben van Kampen en Wout Jonker, en hebben zij weer veel verhalen uit de oude doos gehaald.

De tweede editie van ADO-Herinneringen met 17 deelnemers en 7 begeleiders werd georganiseerd in het ADO-Museum. Rond 11.00 uur druppelden de eerste deelnemers binnen. Eenmaal in het museum zagen zij enkele tafels vol met foto’s, krantenknipsels, plakboeken, shawls en andere materialen uit de rijke geschiedenis van ADO Den Haag. Ook werden de vitrines van het ADO-Museum eens goed bekeken. Bestuurslid van ADO Den Haag in de Maatschappij en keeper van ADO Den Haag Robert Zwinkels kwam van tevoren ook nog even langs.

Clubicoon Lex Schoenmaker trapte de editie af met een welkomstwoordje. Hij gaf aan dat we allemaal wel eens wat vergeten, maar met zoveel ADO-kennis in één ruimte, er veel mooie herinneringen opgehaald konden worden. Onder het genot van een bakje koffie begonnen de verhalen over de tijden van Schoenmaker, Mansveld, Thie en het Zuiderpark. Er waren deelnemers die spraken over het gouden jaar van FC Den Haag, over de bekeroverwinningen in ‘74/’75 en ‘67/’68 en natuurlijk het behalen van Europees Voetbal in 2010/2011.

Na vele herinneringen over spelers, trainers en doelpunten van vroeger te hebben opgehaald, was het tijd voor een lekkere lunch. Ondertussen werd er rustig doorgepraat over ‘Onze Trots’.

ADO-Herinneringen focust zich juist op iets wat ouderen nog wel kunnen, zoals het delen van mooie verhalen over vroeger. Het project helpt tevens ouderen mentaal actief te blijven en anderen te ontmoeten.

De tweede editie van ADO-Herinneringen is weer een succes geworden. De volgende editie staat gepland op 19 februari 2020. Heeft u of uw instelling interesse? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ADO Den Haag is genomineerd voor de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ van de VriendenLoterij. Met het project ‘ADO voor iedereen’, een initiatief dat kinderen en kwetsbare groepen uit verschillende wijken van Den Haag met elkaar verbindt. Stem op ADO Den Haag via www.vriendenloterij.nl/winnaar.