Nieuws

Op woensdag 11 december vond de tweede training van de nieuwe ADO Den HaaG-Storks plaats in het Cars Jeans Stadion. De nieuwe G-Storks zijn geselecteerd tijdens de ADO Den HaaG-Clinic in oktober. Hieruit is een nieuwe selectie gevormd die tot november 2020 mag uitkomen voor ADO Den Haag. Het tekenmoment én de eerste training in november waren al een groot succes. Tijdens de tweede training werden de voorbereidingen voor de Bijzondere Eredivisie weer opgepakt.

Tijdens het tekenmoment bleek al dat er genoeg aanvallende spelers gescout waren. Er ontbrak echter nog wel één speler op een cruciale positie; de ADO Den HaaG-Storks misten nog een keeper! Deze doelman is na een lange zoektocht gevonden en werd voor de training gepresenteerd aan de spelersgroep. Na een officieel tekenmoment voor de kersverse keeper Max konden de spelers zich gaan omkleden voor de training.

Voordat de spelers aan de training konden beginnen moesten ze, net zoals de mannen uit het eerste elftal, een paar fotomomenten doorstaan. Vervolgens stormden de G-Storks het veld op om met de bal aan de slag te gaan. Tijdens de warming-up stond het koppen van de bal centraal. Dit werd gedaan door een fel positiespel wat ervoor zorgde dat iedereen warm was.

Na de warming-up werd er geoefend op het passen en trappen van de bal. In een driehoek-vormige oefening speelden de spelers de bal over. Hoofdcoach Martijn den Haan (ADO Den Haag O14) en assistent-trainer Martin Born vervolgden de training met het uitspelen van twee tegen één-situaties. Dat de ADO Den HaaG-Storks veel aanvallers hebben bleek wel; de ene na de andere bal vloog in het net!

Na het bedenken van hun eigen ‘yell’, kon de training worden afgesloten met een partijvorm. De spelers waren fanatiek waardoor er verschillende ballen in de kruising vlogen! Sommige spelers lieten zien dat ze ook goed kunnen verdedigen. Nieuwe aanwinst Max liet zich, door prachtige reddingen, gelden in de goal. Na anderhalf uur keihard trainen volgde het eindsignaal. De spelersgroep werd beloond door de jarige Teun (12) die zijn teamgenoten van een lekkere traktatie voorzag.

Voor de ADO Den HaaG-Storks is de winterstop begonnen. Zij zullen in januari beginnen met een boksclinic. Daarnaast zullen de G-Storks te zien zijn als player-escorts tijdens de eredivisiekraker ADO Den Haag – RKC Waalwijk! In maart start de tweede seizoenshelft van de Bijzondere Eredivisie. In Almelo zal ADO Den Haag wedstrijden spelen tegen De Graafschap en Heracles Almelo.