Nieuws

Op woensdag 4 december stond de eerste editie van ADO-Herinneringen op het programma. Een nieuw, uit Schotland overgewaaid project waarin ouderen herinneringen ophalen uit de geschiedenis van onze club. Bij deze eerste editie waren oud-spelers Lex Schoenmaker en Jacques Smit aanwezig. Zij werden geassisteerd door clubkenners Frans Leermakers, Jan Klijn en de OldStars Chris, Ben en Leo. Vanuit zorginstellingen Florence en HWW-Zorg schreven zich verschillende deelnemers in die deelnamen aan deze eerste sessie. Het was dan ook zeer toepasselijk dat de eerste editie in het ADO Museum werd gehouden.

Bij binnenkomst waren de tafels gevuld met materialen van ‘vroegâh’. Verschillende foto’s, krantenknipsels, plakboeken, shirts, sjaals en kousen uit de geschiedenis van ADO Den Haag (voorheen ADO, Holland Sport en FC Den Haag). Daarnaast zorgden de vitrines van het ADO Museum voor een optimale impressie. De jaren 50-60, 60-70, 70-80 en 80-90 stonden in deze eerste editie centraal.

Op basis van de materialen en de persoonlijke verhalen werden, onder genot van een bakje koffie en een ‘Haagsche Kakker’, verschillende verhalen tot leven gebracht. De deelnemende ouderen herinnerden zich spelers, trainers en doelpunten van vroeger. Er ontstonden verschillende dialogen over de kwaliteit van spelers, de bijzondere trainer Ernst Happel, de geweldige teams van de jaren ’60 en ’70, de kampioenschappen in de jaren ’40 en de gewonnen bekers in ’68 en ’75. De begeleiders zien met eigen ogen hoe de deelnemers opleven tijdens de gesprekken. ADO-Herinneringen maakt echt iets los bij de deelnemers door terug te gaan in de tijd, en voor wie dit soort sociale interacties niet meer zo vanzelfsprekend is. De bijeenkomst eindigde met het filmpje ‘Onze Trots’, waarin een terugblik van de rijke geschiedenis van ADO Den Haag was te zien!

Al met al een zeer geslaagde eerste editie van ADO-Herinneringen. De volgende editie staat gepland op woensdag 15 januari 2020. Heeft u of uw instelling interesse? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

04122019 adoherinneringen 013