Nieuws

Op zondagmiddag 3 november, voorafgaand de wedstrijd ADO Den Haag – SC Heerenveen, vond de jaarlijkse presentatie plaats van ADO Den Haag in de Maatschappij, gevolgd door de uitreiking van de Dik Hooimeijer Prijs.

ADO Den Haag in de Maatschappij

Gastheer Kees Jansma introduceerde de stichting van ADO Den Haag door enkele vragen te stellen aan de voorzitter van ADO Den Haag in de Maatschappij, Marco Esser. Marco is al vele jaren betrokken bij de stichting en gaf aan dat de oprichting in 2011 een positieve stimulans heeft gegeven aan de maatschappelijke activiteiten met het middel ADO Den Haag. In 1996 was ADO Den Haag al gestart met het project De Held, maar de afgelopen jaren is het aantal projecten uitgegroeid tot een twintigtal structurele maatschappelijke activiteiten.

Terugblik seizoen 2018-19

Door middel van een filmpje en gesprekken met deelnemers van de projecten G-Storks en ADO-fit werd een terugblik gegeven op het seizoen 2018-19. Christiaan, het afgelopen seizoen ADO Den Haag G-voetballer, gaf aan dat zijn droom was uitgekomen om voor ADO Den Haag te mogen voetballen! Speelster Tamirah van de G-Storks vertelde dat je de duels stevig moet ingaan als je een wedstrijd wil winnen.
De oud-deelnemers aan het project ADO-fit, Mark en Rob, hebben beiden veel baat gehad bij het vitaliteitsprogramma en zijn veel bewuster geworden in de keuzes qua voeding en beweging. En beide projecten hebben ook nieuwe vrienden opgeleverd voor de deelnemers!
Het seizoen 2018-19 werd afgesloten met de uitreiking van het inhoudelijke jaarverslag aan Tamirah en Christiaan door ambassadeur en oud-speler Lex Schoenmaker!

Vooruitblik seizoen 2019-20

Een korte toelichting volgde over een drietal nieuwe projecten in 2019-20. Dit zijn Scoor een Boek, ADO-fit voor de zakelijke markt en ADO herinneringen. Het laatste project wordt ondersteund met een deel van de opbrengst van het boek ‘Je komt Den Haag niet uit’ door Tijl Beckand. Beckand lichtte het boek nog even toe aan de aanwezigen en vertelde over wat zijn gevoel is bij ADO Den Haag.

Dik Hooimeijer Prijs 2019

Hans Roskam, secretaris van ADO Den Haag in de Maatschappij, introduceerde de Dik Hooimeijer Prijs. Dik Hooimeijer was bestuurslid van het eerste uur van stichting ADO Den Haag in de Maatschappij en was als directeur van Welzijnsinstelling Mooi nauw betrokken bij de sociaal-maatschappelijke projecten van ADO Den Haag. Zo was hij de geestelijk vader van het project De Held. Met deze jaarlijkse prijs eert ADO Den Haag in de Maatschappij de verdiensten van Dik Hooimeijer voor de club en de stichting.

Pim Beekink, bestuurder van de stichting Stadslink, gaf eerst een korte terugblik op de initiatieven van het winnende project van 2018, Learning Dreams, voordat de winnaars van 2019 bekend werden gemaakt.
De jury had drie prijzen voor de acht genomineerde organisaties/personen. De verschillen waren klein waarbij werd gekeken naar de volgende criteria: innovativiteit, kleinschaligheid, buurtgerichtheid, structureel/frequentie en noodzaak.

Jury voorzitter Annemarie van Veldhuizen reikte met Lex Schoenmaker de eerste prijs uit aan het Project Speeltuin app waarbij met behulp van een modern medium kinderen worden gestimuleerd om meer buiten te spelen.
De gedeelde 2e prijs met het thema eenzaamheid ging naar de projecten:
- Sportactiviteiten voor eenzame jongeren van 18-35 jaar in Laak 
- Samen Sport, om eenzaamheid onder ouderen van 55+ tegen te gaan in de Schilderswijk  

03112019 jaarpresentatie dikhooimeijerprijs 016

De drie organisaties kregen een geldbedrag van resp. €1.500, €500 en €500. Het beschikbaar stellen van het bedrag van € 2.500 is mogelijk gemaakt door Lammertink Groep, Winkelman en Van Hessen, Vrienden van Xtra en ADO Den Haag in de Maatschappij.

Directeur Mo Hamdi sloot de bijeenkomst af en dankte Kees Jansma voor het presenteren van de bijeenkomst.

Foto's: Laurens Lindhout en ADO Den Haag in de Maatschappij