Nieuws

Op woensdag 16 oktober was de tweede editie van de ADO Den HaaG-Clinic. G-Voetballers van voetbalclubs uit Zuid- en Noord-Holland en zelfs een paar uit Utrecht waren afgereisd om deel te nemen aan deze clinic.

Behalve de vele voetballers van de amateurclubs, waren ook een groot deel van ons eigen ADO Den HaaG-Storks aanwezig. De G-Storks komen uit in de Bijzondere Eredivisie. In deze competitie zijn er al negen punten uit vier wedstrijden gepakt. Tijdens de clinic werden er nieuwe spelers voor onze G-Storks gescout die het resterende seizoen van de Bijzondere Eredivisie gaan afmaken.

Terwijl de deelnemers het veld betraden onder leiding van Dennis van den Steen (ADO Kids), werden zij toegejuicht door hun ouders op de tribune. De clinic werd als volgt uitgevoerd: de deelnemers werden verdeeld onder de negen spellen en bij elk spel streden twee teams voor de overwinning. De spellen waren: schieten op gatendoelen, partijtjes spelen, strafschoppen nemen, passen en één op één en twee tegen twee situaties. Na tien minuten werd er door gerouleerd naar het volgende onderdeel.

Na zo’n twee uur keerden de deelnemers terug naar de Brasserie van het Cars Jeans Stadion. Na de nodige bedankjes kregen alle deelnemers hun eigen certificaat: hét bewijs dat zij hebben meegedaan aan de ADO Den HaaG-Clinic!

ADO Den Haag in de Maatschappij bedankt alle clubs die deelnamen aan de tweede editie van de ADO Den HaaG-Clinic. Extra dank voor alle trainers en begeleiders die een ondersteunende functie beoefenden tijdens deze clinic.