Nieuws

Twee weken na de eerste wedstrijden in Utrecht stonden er op zondag 13 oktober twee nieuwe tegenstanders van formaat klaar om het op te nemen tegen onze G-Storks. Op Sportpark Woudenstein waren Ajax (Only Friends) en Excelsior de tegenstanders. Overigens werden alle wedstrijden gespeeld in het Van Donge & De Roo Stadion (Excelsior). Na een gezamenlijke opkomst en warming-up was het tijd om de bal te laten rollen.

Na het eerste fluitsignaal schoten de G-Storks uit de startblokken tegen Ajax. Met name Kor had zijn vizier op scherp staan, want binnen de kortste keren trof hij twee keer het doel. Vervolgens kwam Kor in een vervelend duel met de uitstekende keeper van Ajax. Ze moesten allebei geblesseerd de strijd staken. Daryoush betrad het veld als vervanger van Kor. De nieuwe spits had zijn voorganger goed geanalyseerd, want ook hij wist twee keer te scoren. Dit waren tevens zijn eerste twee doelpunten van het seizoen en dit moest natuurlijk uitbundig gevierd worden.

Uiteindelijk werd er ruim gewonnen van Ajax (5-1), die niet bij machten was om de G-Storks, in deze vorm, te stoppen. Na de eerste wedstrijd vond het hoogtepunt van deze speelronde plaats. Het media-team van Fox Sports betrad het veld voor een live-verslag van de Bijzondere Eredivisie. Niemand minder dan Hélène Hendriks kwam de spelers vragen stellen over de Bijzondere Eredivisie. Alle jongens gingen direct op de foto met hun favoriete presentatrice. Toch moest er snel geschakeld worden, want Excelsior stond klaar voor de tweede wedstrijd.

Excelsior had de eerste wedstrijd met 2-0 gewonnen, én werden luidkeels toegezongen door hun trouwe achterban. Toch maakte dit geen indruk op de spelers van de G-Storks die hun goede vorm van de vorige wedstrijd konden vasthouden. Er waren kansen voor beide ploegen, maar een ding viel al gauw op: Excelsior beschikte over een uitstekende keeper! Toch wisten de G-Storks in de eerste helft via Wessel op voorsprong te komen. Na een goeie loopactie kon hij een voorzet binnentikken. Excelsior speelde ook heel degelijk en creëerde een hoop kansen, maar ook de keepers van de G-Storks waren in vorm. Manuel en Twan weerden meerdere kansen en hielden de G-Storks op de been. In de tweede helft kreeg Xander de bal. Met een fantastisch schot zette hij de 2-0 op het scorebord. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Complimenten naar de spelers van Excelsior die een hele goede wedstrijd speelden! Uiteindelijk reden de G-Storks met zes punten op zak richting het Cars Jeans Stadion.

Stichting ADO in de Maatschappij wil Excelsior4All en St. Het Gehandicapte Kind bedanken voor de fantastische organisatie van deze speelronde!