In 2019 zijn er meer dan 5,5 miljoen ouderen in Nederland. Hiervan voelen meer dan 2,5 miljoen ouderen zich eenzaam. Goede kans dat ook bij u in de straat een eenzame oudere woont.Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om een dagje uit te gaan. Voor ouderen is dit lang niet altijd zo. Door een kleiner wordend sociaal netwerk of afnemende mobiliteit, gaan sommige ouderen steeds minder naar buiten.

ADO Den Haag in de Maatschappij probeert middels walking football haar steentje bij te dragen én ouderen te stimuleren om de deur uit te gaan. In onze regio zijn er meer dan tien Walking Football teams die wekelijks trainen en deelnemen aan verschillende lokale, regionale en nationale toernooien. Een mooi een-tweetje met de samenleving!

Interview ADO Den Haag Old Star – Rob gaspers (foto):

Dankzij het OldStars-programma van ADO Den Haag in de Maatschappij en partner Menzis, herstelde zeventiger Rob Gaspers sneller van een longembolie dan de gemiddelde veertigjarige. Én voetbalt hij weer wekelijks met veel plezier bij ADO, de club van zijn jeugd.

“Van mijn negende tot mijn negentiende voetbalde ik in de jeugd van ADO,” vertelt Rob met veel enthousiasme. “Daarna ging ik naar de Zeevaartschool. In die tijd bepaalden je ouders dat. Ik had eigenlijk door willen gaan met voetballen.” Via een advertentie in de krant kwam Rob in 2013 terug bij ADO Den Haag en wel als pionier van het ‘walking football’ in Nederland. Walking football – overgewaaid uit Engeland – is de essentie van OldStars, het sportprogramma voor zestigplussers van ADO Den Haag en Menzis. “Ik was vanuit ADO Den Haag samen met deelnemers van PSV en RKC Waalwijk bij de eersten om deze vorm van voetbal hier van de grond te krijgen. Nu zijn er ruim driehonderd walking football teams in Nederland,” blikt Rob trots terug.

Steun, net als ADO Den Haag in de Maatschappij, alle ouderen in hun strijd tegen eenzaamheid!