Nieuws

Het zijn bijzondere tijden voor de ADO Den HaaG-Storks. Het G-team van ADO Den Haag viert komende zondag namelijk haar officiële debuut in de Bijzondere Eredivisie. Aan de vooravond van de start van deze competitie werden de G-Storks, voor de eerste training, getrakteerd op een lunch met de eerste selectie.

 

Over de Bijzondere Eredivisie
De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Deze speciale competitie biedt voetballers van 10 tot en met 18 jaar de kans om zich ondanks een beperking op een prachtig podium te laten zien. De Bijzondere Eredivisie bestaat uit tien clubs. Naast ADO Den Haag participeren ook Ajax, De Graafschap, FC Groningen, FC Emmen, sc Heerenveen, FC Utrecht, VVV-Venlo, Excelsior en Heracles Almelo.

Elke club speelt meerdere wedstrijden in de speelrondes waarin het in actie moet komen. De G-Storks maken komende zondag hun debuut. Dan zijn VVV-Venlo en FC Emmen de tegenstanders in Utrecht. Op zondag 5 april is Den Haag de gastheer van een speelronde in de Bijzondere Eredivisie. Er zal vanaf 28 november een zesdelige serie over deze competitie op NPO 1 uitgezonden worden genaamd FC De Helden.

gstorks4

Volop genieten tijdens lunch en training
Op woensdag 18 september was het dan zover. Net als vorig jaar werden de G-Storks uitgenodigd voor een smakelijke lunch met de spelers en staf van ADO Den Haag. Het G-team zat in het spelershome gespannen te wachten op de spelers, die één voor één binnenkwamen. Wat opviel was dat spelers van dezelfde linie elkaar opzochten. “Luuk, kom hier zitten, ik ben ook keeper!”, riep G-Storks-doelman Manuel bijvoorbeeld meteen naar Luuk Koopmans.

Er werd volop gelachen, lekker gegeten en er werden veel tips gegeven. Zo vertelde Fleur vol trots voor de camera van ADO TV dat ze van Tom Beugelsdijk het persoonlijke advies had gekregen om niet bang te zijn voor de bal. De lunch werd afgesloten met een groepsfoto, maar ook met een woordje van Fons Groenendijk. “Naast de Champions League en de Eredivisie hebben we nu ook de Bijzondere Eredivisie. Ik weet zeker dat jullie ADO Den Haag hierin op een geweldige manier zullen vertegenwoordigen”, sprak de coach, die ook aan de G-Storks vroeg wat ze hadden gegeten. De hele schijf van vijf kwam voorbij.

Na de lunch verzamelden de G-Storks zich in de kleedkamer, waar ze een peptalk kregen van Henk-Willem Laan (directeur Stichting Gehandicapte Kind). Daarna was het tijd voor de eerste training in het Cars Jeans Stadion. Er werd hard getraind op het voetenwerk en de conditie, maar ook het afwerken kwam aan bod. De training werd afgesloten met een partijtje. Alles werd in het werk gezet om de G-Storks zo goed mogelijk klaar te stomen voor de start van de competitie van komende zondag.

gstorks2