Nieuws

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor clubs en verenigingen door het hele land. Ook bij ADO Den Haag lopen veel mensen rond die de club op allerlei verschillende manier op vrijwillige basis ondersteunen. Waaronder Ruud Houweling, die al jarenlang als chauffeur actief is voor de jeugdopleiding. Voor de VriendenLoterij reden genoeg om deze vrijwilliger in het zonnetje te zetten.

Ruud werd op maandag 19 augustus ‘onder valse voorwendselen’ naar het Cars Jeans Stadion gelokt. Daar werd hij tot zijn grote verbazing op de middenstip opgewacht door medewerkers van de VriendenLoterij, zijn vrouw en zijn beste vriend René. René had al snel door dat hij vanwege een andere reden naar het stadion was gekomen en kon geen glimlach onderdrukken toen hij hoorde dat hij met René een gave auto-activiteiten zou gaan doen op het circuit van Zandvoort. Als klap op de vuurpijl voegden ADO Den Haag-spelers Lorenzo van Kleef en Maarten Rieder zich ook nog bij het gezelschap.

Een prachtige blijk van waardering, vond Ruud. “Ik zit altijd heel dicht bij de jongens in de buurt. Ik haal veel spelers op buiten de stad, dat doe ik al zeven à acht jaar. Ik ken al die jongens en doe het met veel plezier”, aldus Ruud, die Van Kleef en Rieder door zijn vrijwilligersactiviteiten goed kent.

Volgens Van Kleef is Ruud altijd een belangrijk aanspreekpunt geweest. “Voor dingen buiten het voetbal ga je soms liever niet naar de trainer toe. Bij een chauffeur of een vrijwilliger kan je dan altijd terecht”, aldus Van Kleef. Daar is Rieder het roerend mee eens. “Zonder vrijwilligers als Ruud zouden we het gewoon niet redden. Daarom is het gewoon heel mooi als mensen als Ruud dit willen doen”, aldus Rieder.

“Ik heb die gasten een beetje laten winnen”, grinnikte Ruud na afloop van het zeer geslaagde dagje Zandvoort. Lachend reed de vrijwilliger weer naar huis, omdat hij de waardering kreeg die hij zo verdient.

De VriendenLoterij maakte de volgende vlog van de dag van Ruud: