Nieuws

Maandag 24 juni was een speciale dag voor onze G-Storks, net als voor de selectie van ADO Den Haag die, na een welverdiende vakantie, weer het veld opgingen voor de eerste training. Tijdens de training van de selectie kwam G-Stork Owen de Klijne binnen met een complete cameraploeg van productiehuis SkyhighTV. Skyhigh TV is namelijk de organisatie die een mini-serie gaat maken over de ‘Bijzondere Eredivisie’ waar ook de ADO Den HaaG-Storks in voorkomen. Deze mini-serie is vanaf oktober 2019 te zien op KRO/NCRV. Allemaal kijken dus!

Na aankomst mocht Owen het veld op tijdens de training van de selectie. Hoofdtrainer Alfons Groenendijk nam zelfs even de tijd om zich voor te stellen en kennis te maken met onze G-Stork. Dit ter aanschouwing van tientallen supporters en zijn teamgenoten die eerder waren gekomen om een glimp van de eerste training op te vangen.

Na de training van de selectie was het de hoogste tijd voor de G-Storks om zelf het veld te betreden. In verband met het warme weer stond er een kleine training op het programma. Hierbij was Skyhigh TV aanwezig om de nodige beelden te schieten voor de serie. In het partijspel lieten alle spelers hun kwaliteiten zien voor de camera. Spanning maakte plaats voor plezier en er werd lekker getraind. Na de training kreeg iedereen nog de kans om hun ultieme truc te laten zien voor de camera. Na de nodige scharen, Zidanes en hooghoud-trucjes verlieten de spelers het veld en keerden huiswaarts.

De ‘Bijzondere Eredivisie’ is een opzet van het NGSK om kinderen met een geestelijke en/of verstandelijke beperking de kans te geven om voor een ‘Betaald Voetbal Organisatie’ uit te komen. In samenwerking met Skyhigh TV en KRO/NCRV is er vanaf oktober 2019 een serie te zien, genaamd ‘De Bijzondere Eredivisie’.