Nieuws

Op zaterdag 8 juni reisden de G-Storks af naar ‘De Toekomst’ voor het tweede toernooi van dit jaar. De ‘Friends Cup’ staat bekend als een geweldig voetbalfeest, dus stonden alle spelers stipt op tijd te popelen bij het Cars Jeans Stadion om af te reizen naar dit mooie toernooi.

De spelersbus werd beschikbaar gesteld om deze reis te maken. Een uniek moment voor alle spelers en ouders die, na veel foto’s te hebben geschoten, instapten voor de reis. Na een ruim uur kwam de bus aan op de Toekomst. De kinderen werden onder luid applaus ontvangen met het welbekende nummer van onze stad: ‘Oh Oh Den Haag’. Zingend en dansend stoomden de G-Storks zich klaar voor de eerste wedstrijden die op het programma stonden.

De eerste twee wedstrijden gingen helaas verloren. Hierin waren Ajax en NEC net iets te sterk voor onze G-Storks. Daarna herpakte de ploeg van trainers Martin en Remco zich. De opeenvolgende drie wedstrijden (FC Utrecht, NVC en KDO) werden ruimschoots gewonnen met Manuel van Asperen als smaakmaker. De keeper deed het als spits voortreffelijk en scoorde de ene na de andere goal. De ploeg werd vierde in de poule, waarna er een wedstrijd volgde om de 7de en 8ste plek. Ditmaal werd de Koninklijke HFC aan de zegekar gebonden. Na een stroeve start eindigden de ADO Den HaaG-Storks knap op een zevende plek.

Tussen de wedstrijden door gaven de ADO Den HaaG-Storks nog een miniconcert weg aan alle toeschouwers van het toernooi. De spelers vroegen een nummer aan bij de presentator. Vervolgens gaf de presentator de microfoon weg aan de spelers, waarna er verschillende nummers op het veld gezongen werden. Verdedigster Eline stal de show met haar verkondiging van verschillende nummers. Na een staande ovatie en luid applaus van meer dan 100 toeschouwers kon haar dag niet meer stuk. Zo worden deze G-Storks niet meer vergeten door de organisatie van Only Friends.

ADO Den Haag in de Maatschappij wil Only Friends bedanken voor de organisatie van de Friends Cup. Tot volgend jaar!