Nieuws

Op donderdag 6 juni kwamen er zes leerlingen van de ZML- Bernardusschool (ZML staat voor zeer moeilijk lerend) een ‘Prokkelstage’ lopen in het Cars Jeans Stadion. Tijdens dit nationale evenement ‘Prokkelen’ de leerlingen en de medewerkers van ADO Den Haag. ‘Prokkel’ staat voor een ontmoeting tussen mensen met en mensen zonder beperking in het werkveld. De bedoeling van deze ochtend is om onze leerlingen kennis te laten maken met ‘werken in een andere omgeving’. Het is ook een instrument om mensen in de maatschappij kennis te laten maken met onze doelgroep.

De ochtend begon met een prettige kennismaking met medewerkers van ADO Den Haag. De zes leerlingen van de Bernardusschool, waaronder twee leerlingen van het ADO Den Haag G-voetbalteam, konden direct aan de slag met papierprikkers op de tribunes. Vervolgens moest een aantal tafels en stoelen klaargezet worden voor een groot evenement. Vanuit een plattegrond moesten de leerlingen erachter zien te komen hoe de tafels en stoelen neergezet konden worden. Ook zorgden zij voor een nette aankleding op de tafels. Na het harde werken was er tijd voor een pauzemoment. De leerlingen van de Bernardusschool kregen drinken en Haagse Hopjes aangeboden.

Na de pauze kregen de leerlingen een uitgebreide rondleiding door het Cars Jeans Stadion. De leerlingen kwamen o.a. langs de gastenkleedkamer, een skybox, de bestuurskamer, evenementenruimtes, controlekamer en eretribune. En mochten ze ook nog even op het veld! De leerlingen waren erg onder de indruk van het prachtige Cars Jeans Stadion.

Na afloop van de prokkelstage kregen de leerlingen een prokkelcertificaat, een ADO-poster, een sportbroek van ADO Den Haag en een ADO-pen. Het was voor de leerlingen van de Bernardusschool een zeer geslaagde en plezierige ochtend!

Verslag: Bernardusschool