Nieuws

Op vrijdag 24 mei werd op Sportpark Houtrust een walking football toernooi georganiseerd ter ere van 100 jaar SVV Scheveningen. SVV Scheveningen is officieel opgericht in het café "Volksbelang" in de Keizerstraat. In de aldaar gehouden oprichtingsvergadering werd besloten tot oprichting per 1 juli 1919 van een voetbalvereniging onder de naam SVV SCHEVENINGEN!

De OldStars van ADO Den Haag maken gebruik van de accommodatie van SVV Scheveningen voor hun wekelijkse training, en de walking football spelers en vele vrijwilligers van SVV Scheveningen organiseerden onder leiding van Ruud Toet een fantastisch toernooi! De voorjaarszon werkte ook optimaal mee.

De middag werd geopend door SVV Scheveningen voorzitter Ron Kleijn en vervolgens gingen de tien walking football teams enthousiast aan de slag in twee poules. Duno, Feijenoord, SEV, Voorschoten ’97, Vredenburch, Zoetermeer en ADO Den Haag met meerdere teams waren op Sportpark Houtrust aanwezig. Een groep ‘echte Schollekoppen’ mocht onder de naam van ‘Scheveningen’ aan het toernooi deelnemen!
En wat is een toernooi in Scheveningen zonder vis? Tussen de wedstrijden door konden de deelnemers genieten van een broodje haring en broodje vers gerookte makreel en een bakje kibbeling!

Er werd fel gestreden op de drie velden onder leiding van zes uitstekende scheidsrechters. Het Schollekoppen team deed het op het eigen toernooi meer dan goed en schakelde in de halve finale hun ‘walking football maatjes’ van ADO Den Haag uit met 2-0. In de finale moesten ze echter hun meerdere erkennen in tegenstander Zoetermeer, die met 1-0 en de beker naar Zoetermeer terugkeerde!

Tussen de meezingers van François Pieters door, reikte Martin Jol, voormalig voetballer van o.a. JAC, ADO, Bayern München en FC Den Haag, en trainer van o.a. ADO Den Haag (am), Scheveningen, Tottenham Hotspur, Fulham en Hamburger SV, de prijzen uit aan de 10 deelnemers.
Voorschoten ’97 eindigde eervol als laatste maar mocht net als alle teams een doosje met ‘Scheveningen’ bier meenemen. De bekers voor de eerste drie plaatsen werden uitgereikt aan resp. ADO Den Haag Scheveningen, Scheveningen en winnaar Zoetermeer!

De organisatie van het toernooi is mede mogelijk gemaakt door SVV Scheveningen, de vele vrijwilligers, de EHBO, de scheidsrechters Harm, Jan, Koos, Jan, Harry en Joop, Hofstad Security, De Graaf Bouwsupport, SCH 10 Drie Gebroeders, Vishandel Zeesluisweg en François Pieters!