Nieuws

Op zaterdag 4 mei verzamelden de ADO Den HaaG-Storks zich in het Jan Louwers Stadion (stadion FC Eindhoven) in Eindhoven voor de eerste editie van het FC Robinstijn G-Stars toernooi. Tijdens dit toernooi namen G-elftallen van verschillende Betaald Voetbal Organisaties het tegen elkaar op. VVV Venlo, Fortuna Sittard, Roda JC, Helmond Sport en Only Friends (Ajax) waren naast de G-Storks aanwezig om er een onvergetelijke dag van te maken.

De G-Storks werden bij aankomst ontvangen door vrijwilligers van st. FC Robinstijn.  Sommige spelers waren iets later, omdat zij eerst met hun eigen regio-team moesten spelen. Gelukkig waren zij net op tijd voor de warming-up die in de vorm van een clinic werd gegeven. Na de warming up werd het toernooi officieel geopend door de projectleider van FC RobinStijn. Alle teams werden,  nadat zij het veld op werden geroepen, warm onthaald door alle aanwezige supporters.

Vervolgens was het  tijd voor de eerste ronde van twee wedstrijden. De eerste horde was het fysieke sterke Roda JC. Met spelers die groter en ouder waren, was het knap dat de G-Storks zich staande hielden (0-0). Keeper Manuel was de grote uitblinker en stopte de ene naar de andere veelbelovende kans van Roda JC. De tweede wedstrijd was tegen “Keuken Kampioen Divisionist” Helmond Sport. In een leuke en gelijkwaardige wedstrijd gingen de G-Storks er met de  overwinning van door (3-1).

Deze tweede ronde was op basis van het resultaat minder. VVV-Venlo, Fortuna Sittard en Only Friends (Ajax) waren een maatje te groot voor de ADO Den HaaG-Storks. Toch kon er positief worden teruggekeken op deze wedstrijden. Met passie, strijd en “Haagse Bluf” werd er keihard gewerkt onder leiding van de eveneens geweldig spelende verdedigster Tamira. Zij werd uiteindelijk onze speelster van het toernooi.

De G-Storks speelden de kruisfinale (plek 5/6) tegen de jongens en meiden van Helmond Sport. In een spectaculaire wedstrijd wonnen de G-Storks met 4-3 in de laatste minuut. Na de overwinning was het tijd voor de finale tussen Roda JC en Fortuna Sittard. Laatstgenoemde won in een beladen wedstrijd met penalty’s. Na de prijsuitreiking werd deze leuke en leerzame dag afgesloten en werd de navigatie op Den Haag gezet. Rond 20:00 arriveerde de G-Storks in de mooie stad achter de duinen!

ADO Den Haag in de Maatschappij bedankt FC Robinstijn voor het mogelijk maken van dit toernooi. Felicitaties gaan uit naar Fortuna Sittard voor de verdiende overwinning van het toernooi!