Nieuws

Terwijl de KNVB de officiële wedstrijd van de ADO Den Haag verplaatste naar 15 mei, kwam het G-elftal van Willem II wél op bezoek in het Cars Jeans Stadion. Op 28 april stond er namelijk een tweeluik tussen de ADO Den HaaG-Storks en het G-elftal van Willem II op het programma. Een speciale dag voor onze G-Storks, die hun eerste wedstrijd in het Cars Jeans Stadion speelde.

Na ontvangst in de Ooievaar konden de spelers zich in de kleedkamers opmaken voor de wedstrijden. Beide ploegen verdeelden hun selectie in twee teams van acht spelers, voor een mini-toernooitje, waarin elke ploeg twee wedstrijden speelde. De teams verzamelden zich in de passage om gezamenlijk (onder luid applaus van alle toeschouwers) het veld te betreden. De spanning was van de kopjes af te lezen. Des te blijer waren de spelers toen er om 11.30 uur eindelijk werd gefloten voor de start van de wedstrijden.

De wedstrijden stonden onder leiding van twee KNVB-scheidsrechters en dit bleek nodig, want zowel Willem II als ADO Den Haag begonnen scherp aan de wedstrijden. Op beide velden was het genieten van de acties, passing, assists en goals. Naast de toeschouwers genoten ook de spelers van de ambiance en lieten hun kwaliteiten gelden. Na twee doelpuntrijke wedstrijden bliezen de scheidsrechters op hun fluitje. Het was tijd voor drinkpauze, waarna er werd gewisseld.

De wedstrijden na de wissel leken een kopie van de wedstrijden ervoor. Er werd veel gescoord in twee gelijk opgaande wedstrijden. De keeper van de ADO Den HaaG-Storks zorgde voor het hoogtepunt van de dag. Hij schoot namelijk vlak voor tijd een vrije trap van een meter of dertig strak in de kruising. Alle spelers juichten en applaudisseerden om vervolgens de desbetreffende keeper te bespringen. Een prachtige afsluiting van de wedstrijden, en net voordat de stromende regen met bakken uit de lucht kwam, zochten de spelers de kleedkamer op.

In de Ooievaar werden de spelers voorzien van een welverdiende lunch. Tijdens de lunch werd er onderling nog even bij gekletst en werden de wedstrijden geëvalueerd. Nadat alle spelers waren bijgekomen van de wedstrijd volgde het laatste onderdeel: de Stadiontour. De rondleiding door het Cars Jeans Stadion was een prachtige ervaring voor alle spelers.

Na de rondleiding was het toch echt tijd om huiswaarts te keren. Veel spelers gaven aan “de dag van hun leven” te hebben en hadden liever nog gebleven. Niet getreurd, want op zaterdag 4 mei stond alweer de volgende activiteit op het programma!

ADO Den Haag in de Maatschappij wil Willem II Betrokken en het G-team van GSBW bedanken voor de samenwerking tijdens deze geweldige dag!

VIDEO: ADO Den HaaG-Storks - Willem II