Nieuws

Het is alweer een tijdje geleden, maar op zondag 14 april stond het eindevenement van de VO Voetbal League op het programma in de vorm van het jaarlijkse All Star Event. Tijdens dit evenement werden de beste spelers van de VO Voetbal League uitgenodigd in het  Cars Jeans stadion van ADO Den Haag om één dag te leven als een prof. Op de Instagram van de VO Voetbal League werd er wekelijks een “Speler van de Week” bekend gemaakt. Deze speler was naast zijn/haar kwaliteiten ook opgevallen door sportief en respectvol gedrag gedurende de competitie. Uiteindelijk werden deze spelers uitgenodigd voor het All Star Event van de VO Voetbal League.

Om 9:30 verzamelde de 16-koppige selectie zich in het stadion. Na de kennismaking werden alle spelers voorzien van een trainingstenue van ADO Den Haag. Ze moesten opschieten, want de eerste activiteit stond om 10:00 op het programma. De eerste les kwam al snel naar voren. De ADO-profs dienen ten alle tijden op tijd te komen voor de training! Gelukkig stond iedereen stipt om 10:00 op het veld. Onder leiding van Wesley Verschoof (trainer ADO-jeugd) werd er een pittige training afgewerkt. De training was ter voorbereiding van een tweetal wedstrijden, die later op de dag op het programma stonden. De training bleek voor de meeste spelers zowel fysiek als mentaal aanpoten. “Rustig blijven, ook als het even niet gaat” gaf Wesley de spelers mee.

Veel spelers gaven aan trek en dorst te hebben. Dit kwam mooi uit, omdat er in de Ooievaar een lunchbuffet stond te wachten op de spelers. Geen lekkere snacks en suikervolle drankjes, maar gezonde broodjes en suikervrije Wicky, want profs moeten elke dag op een gezonde manier omgaan met hun lichaam. Met een hapje en drankje kletste de spelers lekker bij. Vervolgens betrad er een, voor de spelers, onbekende man de Ooievaar. De Hoofd Scouting van ADO Den Haag Ron had even tijd gemaakt om langs te komen bij deze talenten. Hij stelde zich voor als Ron Kenter en gaf een korte presentatie over de jeugdopleiding en het scoutingstraject van ADO Den Haag.

Na een informatieve en leerzame presentatie vervolgde de All Stars hun dag. De spelers kregen een stadiontour o.l.v. Tim Oosterheert (ADO Den Haag in de Maatschappij). Na de rondleiding stoomde de trainers alle spelers klaar voor de grote test. In het stadion werden twee wedstrijdvormen uitgezet. De All stars werden in twee teams verdeeld. Een combinatie van de jongens O14 en de meiden O17 nam het tegen Quick Steps O14. Aan de overkant speelde de Jongens O16 tegen Wilhelmus O17. Tijdens twee zinderende wedstrijden van 60 minuten scoorde de ploeg er lustig op los. Na een gezamelijke teamfoto werd deze leerzame en geweldige dag afgesloten met als belangrijkste boodschap: “een leven van een prof gaat niet over rozen!”

Video VO Voetbal League All Star Event 

 

Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij bedankt Wesley Verschoof, Ron Kenter, Quick Steps O14 en Wilhelmus O17 voor het ondersteunen van dit evenement!