Nieuws

Op vrijdag 12 april was de breedtesporthal in de sportcampus afgeladen. De finales van de VO Voetbal league stonden op het programma. Na 19 speelronde, waarin alle teams 9 keer in actie kwamen, was het tijd voor de finales van de Nadine Noordam, Lex Immers en Danny Bakker League. ADO TV kon natuurlijk niet ontbreken om een mooi item te maken en zo begonnen de finalisten voor adrenaline en spanning aan hun wedstrijden.

De finale in de Nadine Noordam League werd gewonnen door Heldring MO17. Na een 1-1 gelijkspel tegen Hofstad MH MO17 wonnen de meiden van het Heldring College met penalty’s (2-1). Edith Stein O14 veroverde de titel in de Lex Immers League. De jongens waren een maatje te groot voor Hofstad MH (6-3). Hiermee pakte de O14 van Edith Stein hun tweede titel op rij. In de finale van de Danny Bakker League was Hofstad MH weer vertegenwoordigd. Ditmaal speelde de O16 een wedstrijd tegen Zuid West O16, en ook deze keer greep Hofstad MH helaas naast de titel. De sterrenploeg van Zuid West trok aan het langste eind (4-3).

Na een finaledag vol spanning en verassingen sloot de VO Voetbal League rond 21:00 het seizoen af.Een seizoen om met een goed gevoel op terug te kijken. In de VO Voetbal League 18/19 participeerde 246 leerlingen uit 10 scholen in het Voortgezet Onderwijs. Een project van stichting ADO Den Haag in de Maatschappij waar spelers naast het voetbal ook educatief worden ontwikkeld door middel van themabijeenkomsten. Een project waarin de begrippen “Respect en Sportiviteit” het gehele seizoen centraal stonden. De zomerstop is van start gegaan, maar uiteraard zijn wij rond november weer terug met het grootste scholentoernooi in de regio.

ADO Den Haag in de Maatschappij wilt alle deelnemers, scholen en partners bedanken voor dit succesvolle seizoen. Zonder alle betrokkenen was dit niet mogelijk geweest!

Meer informatie over dit project is te vinden op: www.vovoetballeague.nl en onze Instagram #ADOVOVL

VIDEO: VO Voetbal League Finaledag