Nieuws

Voor de leerlingen van OBS de Klimop was de week van 11 maart een week om niet snel te vergeten! In deze week werd het lesprogramma namelijk grotendeels verzorgd door Holland Dance Festival en ADO Den Haag. Met het interactieve educatieprogramma ‘geRAAKt!’ kwamen leerlingen in aanraking met dans én voetbal, waarbij gezondheid en talentontwikkeling centraal stond.

Het programma werd afgetrapt met een officiële opening en een gezamenlijke warming-up in de gymzaal. Vervolgens gingen de leerlingen in de klas aan de slag met de theorieopdrachten in de geRAAKt! lesboekjes. Hierbij ontdekten leerlingen de verschillen, maar ook de overeenkomsten tussen dans en voetbal. Dit werd nog duidelijker zichtbaar gemaakt tijdens de beweeglessen door de trainers van ADO Den Haag en Holland Dance Festival.

Het hoogtepunt voor groep 7 was het bezoek aan het Cars Jeans Stadion. De kinderen kregen een kijkje achter de schermen bij ADO Den Haag door middel van een rondleiding door het stadion en een voetbaltraining op het veld. Groep 8 heeft zelfs drie spelers mogen ontvangen in de klas voor een gastles in het kader van het project ‘De Held’. Gezamenlijk gingen ze in gesprek over het thema pesten en onderling respect. Naast John Goossens en Erik Falkenburg was Ricardo Egges vertegenwoordigd als speler van het G-team van ADO Den Haag. De boodschap was daarbij helder: ‘Iedereen is gelijk, ongeacht afkomst, achtergrond of beperking!’

Ter afsluiting van de week ontvingen alle leerlingen een uitnodiging voor de wedstrijd ADO Den Haag – Vitesse op zaterdag 30 maart.

geRAAKt! is een initiatief van Holland Dance Festival en ADO Den Haag en is vormgegeven in overleg met de Haagse aanpak gezond gewicht, Lekker Fit, Gezonde school en de GGD. Voor meer informatie over geRAAKt! klik HIER .