Nieuws

Zondag 23 december 2018, voorafgaand de wedstrijd ADO Den Haag - Feyenoord, werd een Hat-trick geopend door wethouder Richard de Mos en twee ADO Den HaaG-Storks, Tamirah en Kor. Met een welgemikte trap schoten de twee ADO Den Haag G-voetballers het zwerfvuil in de 'Hat-trick'!

Wat is een Hat-trick?

De Hat-trick afvalbank is bedacht als originele oplossing om zwerfafval op een leuke manier te verminderen. Door de fun factor van de Hat-trick wordt het leuk voor mensen – voornamelijk jongeren – om afval weg te gooien. Straatafval zoals frisdrank blikjes of plastic flesjes kunnen via deze opening in de afvalbak worden getrapt. Er klinkt een extra beloningsgeluid als het afval goed geraakt wordt en op de juiste manier in de binnenbak belandt.

Duurzaam

Bovendien zijn de zitting en binnenbakken van de Hat-trick afvalbank gemaakt van 100% gerecycled kunststof, wat het ook nog eens een hele duurzame oplossing voor zwerfafval maakt. Bij het Cars Jeans stadion werden in oktober de eerste 2 Hat-tricks in de regio Den Haag geplaatst. Om het spelelement extra te benadrukken, is een belijning in de vorm van een mini voetbalveld aangebracht.

Samenwerking

Het Hat-trick project in Den Haag is een samenwerkingsverband tussen gemeente en ADO Den Haag in de Maatschappij. De samenwerking is bevestigd middels een convenant dat is ondertekend door Petra Sevinga, stadsdeeldirecteur Leidschenveen-Ypenburg en Marco Esser, voorzitter van ADO Den Haag in de Maatschappij.

Foto's: Martijn Beekman