Nieuws


Cor van Welbergen , ADO Den Haag supporter van het eerste uur, heeft op 7 november 2018, de Dromen Denken Doen Award 2018 gewonnen met zijn geweldige initiatief “De Grijze Règâh’s Tribune”, een ouderen supporter vak bij ADO Den Haag.

Het grote doel van de stichting De Grijze Règâh’s i.o. is de oudere, soms eenzame, inwoner van Den Haag, die niet meer zelfstandig naar het Cars Jeans Stadion kan komen, in de gelegenheid te stellen weer een regelmatige en structurele bezoeker van de wedstrijden van ADO Den Haag te laten worden. Dit doet de stichting in samenwerking met o.a. de Boodschappen Begeleidingsdienst Den Haag, de BBD.

De BBD zorgt ervoor dat de mensen thuis opgehaald worden, naar het stadion worden gebracht en na afloop van de wedstrijd weer veilig thuiskomen. In het stadion worden de ouderen ontvangen en ondersteund door ADO Den Haag in de Maatschappij.
Het idee is om in de toekomst de ondersteunende taken over te dragen aan leerlingen van het ROC Mondriaan, facility management. Een prachtige manier om jong en oud met elkaar in contact te brengen.

De bezoekers worden voor de deur afgezet, er is een warm plekje voor hen gereserveerd in het Haags Heineken Huis waar men voor en na de wedstrijd met een drankje de wedstrijd kan bespreken! Een mooie gelegenheid voor de ouderen, die elkaar vaak niet kennen, om nieuwe contacten te leggen. De Grijze Règâh kan elke wedstrijd bezoeken en is veelal een zelfstandige en op zichzelf wonende oudere, die wel vervoer nodig heeft, en een warme ruimte voor en na de wedstrijd.

De Stichting De Grijze Règâh’s i.o. wil graag bij voldoende deelnemers, een apart supporters vak creëren waarbij de Grijze Règâh een seizoenkaart kan kopen, inclusief de vermelde extra faciliteiten, als vervoer en catering.

Naast het supporters vak De Grijze Règâh’s is er in het Cars Jeans Stadion nog meer aandacht voor ouderen. Stichting Met Senioren naar ADO (https://www.metseniorennaarado.nl) richt zich sinds maart 2017 op kwetsbare eenzame senioren. Denk hierbij aan senioren die niet meer de trap van de tribune kunnen beklimmen of niet zo goed tegen de kou bestand zijn. Dit initiatief wordt bestuurd door vijf vrienden en wordt mogelijk gemaakt met behulp van een aantal bedrijven. Vanuit een sky lounge bieden zij een veilige omgeving waar men van een wedstrijd kan genieten.

Deze twee initiatieven versterken elkaar in het bestrijden van eenzaamheid en de soms saaie wereld waarin veel ouderen leven. Het is geweldig om te zien dat er onder de supporters van ADO Den Haag zulke goede initiatieven ontwikkeld kunnen worden. Het initiatief De Grijze Règâh’s zit in de pilot fase en bij ADO Den Haag - AZ op zondag 11 november was een groep van 20 enthousiaste ouderen weer aanwezig!

Het verslag van de geslaagde DDD Award avond in het Haags Openbaar Vervoer Museum is te lezen op de website van Den Haag FM: https://denhaagfm.nl/2018/11/08/grijze-regahs-winnen-dromen-denken-doen-award-2018/

foto: Riaz Basier