Het jaarlijkse VO Schoolvoetbaltoernooi heeft weer plaatsgevonden. Nadat Hofstad Lyceum er vorig jaar in was geslaagd om haar titel bij de jongens te verdedigen is dat dit jaar niet gelukt. 

Het VO Schoolvoetbaltoernooi is een toernooi voor alle middelbare scholen in Den Haag. Er wordt gespeeld in twee categorieën namelijk brugklas jongens en schoolbreed meiden. Dit jaar kende het toernooi veel afzeggingen op het laatste moment, waardoor er maar drie meidenteams meededen. Bij de jongens daarentegen deden er wel zeven teams mee. Het Diamant College, Haags Montessori Lyceum, Roemer Visscher, Esloo College, Hofstad Lyceum en het Johan de Witt deden allemaal mee. Wij willen hen dan ook bedanken voor de aanwezigheid!

Dit jaar werd het toernooi gehouden op het Sportcomplex van HSV VUC en van meet af aan was het niveau ontzettend hoog. Doelpunten van lange afstand en solo’s volgden elkaar in rap tempo op en dit liet zien dat de jongens en meisjes beschikten over een techniek waar je u tegen zegt! Bij de jongens eindigen de top drie op drie punten van elkaar. Het was ook een competitie waarin iedereen van elkaar kon winnen. Diamant College werd de uiteindelijke winnaar, gevolgd door HML op nummer 2 en Hofstad Lyceum (titelfavorieten vanwege de prestaties van de voorgaande jaren) op plek drie. Bij de meiden werd Hofstad Lyceum wel eerste en dit deden zij in stijl door geen enkele wedstrijd te verliezen. Op nummer twee eindigde HML en de derde plek was voor het Diamant College.De winnende scholen mogen zich één jaar de beste voetballende middelbare school noemen van Den Haag!