Op woensdag 21 maart stond het Scoren in de Wijk voetbaltoernooi op het programma. Dit toernooi werd gespeeld op het Johan Cruijff Court in de wijk Laakkwartier. Op het spel stond de plaatsing voor de stadsfinales!

Voordat er kon worden gevoetbald, werden er eerst handtekeningen door de aanvoerders op een spandoek gezet. Nadat de aanvoerders waren geweest, mochten de overige spelers en speelsters hun handtekening zetten. Door middel van hun handtekening gaven de spelers en speelsters aan dat ze zich aan de regels houden van Johan Cruijff.

Er werd een jongenstoernooi en een meisjestoernooi gespeeld, waarin er goed werd gecombineerd. Mooie acties volgden zich in rap tempo op, waar er af en toe zelfs een panna uitgedeeld werd. Uiteindelijk werd het jongenstoernooi gewonnen door de Gerth van Wijkschool. De meisjes van het Willem Alexander legden beslag op de trofee voor het meisjestoernooi.Tussen de wedstrijden door was er de mogelijkheid om ook andere sporten te ervaren. Zo was er een veldje met hockey, tennis, pannavoetbal en een grote stormbaan. Vooral de stormbaan was in trek bij de jongere kinderen, die deze met veel plezier aflegden!

Scoren in de wijk is een project van ADO Den Haag in de Maatschappij voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar dat bestaat uit verschillende spelonderdelen gedurende een middag. Het project is een onderdeel waar naast sport- en spelplezier ook maatschappelijke thema’s als voeding, gezondheid, lezen en schrijven en beweging in terug komen. De voetbal gerelateerde spelonderdelen van Scoren in de wijk worden in een parcoursvorm uitgevoerd.