Op maandag 22 januari mochten de voetbalteams van Parnassia en Reakt trainen en spelen in het Cars Jeans Stadion. Maar vooraf trapte trainer Martin en oud-ADO speler Jan-Paul Saeijs af met het thema ‘Samenwerken’.

Trainer Martin vroeg aan de deelnemers wat zij onder ‘samenwerken’ verstaan. Termen als communicatie/coachen, overzicht hebben, overspelen, taken verdelen, elkaar aanvoelen, luisteren en fair-play kwamen naar voren. Jan-Paul Saeijs vertelde daarna over zijn ervaring bij o.a. Roda JC, Southampton en ADO Den Haag met samenwerken in een voetbalteam. Het is belangrijk om positief te blijven, elkaars fouten te accepteren en elkaar te stimuleren. En vooral, maak gebruik van elkaars kwaliteiten!

Voorafgaand aan de onderlinge wedstrijd, werd er eerst een gezamenlijke warming-up gedaan. Hierin werden enkele loopvormen gedaan met de bal. Hierna volgde een positiespel waarin werd overgegooid in plaats van overgeschoten. Tot slot werd er nog een groot positiespel gedaan, als optimale voorbereiding voor de wedstrijd.

Hierna kon de wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Roderick, losbarsten! De teams speelden 11 tegen 11 op het gehele veld, waarin opviel hoe serieus deze wedstrijd werd genomen door de beide elftallen. Vlotte combinaties over en weer, waarbij uiteindelijk Parnassia als eerste team voorkwam. Reakt herstelde snel van de opgelopen achterstand en pakte zelfs de leiding. Daardoor gingen beide teams rusten met een 2-1 tussenstand, in het voordeel van Reakt.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Het publiek en de coaches zagen aanvallend voetbal waarbij opviel dat er onderling goed werd samengewerkt, precies zoals uitgelegd vooraf. Door deze samenwerking viel de 2-2 uiteindelijk voor Parnassia. Hierna begon Reakt weer wat meer druk uit te oefenen, maar lieten zij achterin veel ruimte liggen. Hier profiteerde Parnassia van in de counter, hetgeen resulteerde in de 4-2 eindstand van het vermakelijke duel.

Na afloop was er in de Ooievaar de gelegenheid om een hapje en een drankje te doen. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt door de spelers en begeleiding. Het was een geslaagde middag, waarbij het thema samenwerken goed naar voren kwam!