Vrijdag 12 januari werd het ADO Den Haag Haaglanden Toernooi gespeeld. Het toernooi vond plaats op 'De Aftrap', het jeugdcomplex van ADO Den Haag. Er werd Walking Football gespeeld en gestreden voor de eerste plaats door de OldStars van ADO Den Haag, SEV, VCS, TAC'90, VV Katwijk en Rood Wit Veldhoven. Rood Wit Veldhoven was als eerste tegenstander van ADO Den Haag van vier jaar geleden (toen nog als PSV), als enige gastploeg van buiten de regio Haaglanden uitgenodigd.

Gastheer van het toernooi was Frans Danen, Hoofd Jeugdopleiding en oud-speler van ADO Den Haag. Danen verrichtte iets voor elf uur de aftrap van het walking football toernooi!
De acht teams waren verdeeld in twee poules van ieder vier teams. Ieder team speelde één keer tegen elkaar. Deze wedstrijden werden geleid onder de kundige leiding van de scheidsrechters Jan, Joep, Peter Jan, Koos, Serag en Robin.

Na zes wedstrijden in poule 1, was het duidelijk wie als nummer 1 doorging naar de volgende ronde. SEV wist al zijn wedstrijden te winnen! ADO Den Haag Scheveningen en VCS streden om de tweede plek. Uiteindelijk trok ADO Den Haag Scheveningen aan het langste eind vanwege het betere doelsaldo. ADO Den Haag 1 werd uiteindelijk vierde in de poule.

In poule 2 was het ADO Den Haag 2 die er vandoor ging met de groepswinst. Zij wisten twee wedstrijden te winnen en één wedstrijd gelijk te spelen. Dit gelijke spel was tegen de nummer twee van de poule, VV Katwijk. Ook zij verloren niet, maar speelden wel twee keer gelijk. Rood Wit Veldhoven speelde twee wedstrijden gelijk en verloor er één, waardoor de OldStars uit Veldhoven op de derde plek eindigden. Tot slot was het TAC'90 dat op de vierde plek eindigde.

In de kruisfinales was er spanning alom. De strijd om plek 7 en 8 ging tussen VCS en ADO Den Haag 1. VCS won met het minimale verschil van één doelpunt: 2-1. De strijd om plek 5 en 6 ging tussen TAC'90 en Rood Wit Veldhoven. Ook hier waren de doelpunten schaars en was het wederom spannend. Uiteindelijk ging TAC'90 er met de vijfde plek vandoor: 1-0.
De strijd om het brons ging tussen VV Katwijk en ADO Den Haag 2. Ook hier bleek weer dat de verschillen minimaal waren. Na een spannende wedstrijd trok uiteindelijk ADO Den Haag 2 aan het langste eind: 0-1.

SEV en ADO Den Haag Scheveningen streden in de finale na resp. Katwijk en ADO Den Haag 2 in de halve finales verslagen te hebben. Twee ploegen die elkaar ook al waren tegengekomen in de poulefase. Deze keer bleek het een stuk spannender, want na 15 minuten stond er een 0-0 op het scorebord. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. Hierin bleek SEV net even wat beter en daarom mogen zij zich nu een jaar lang de winnaar van het ADO Den Haag Haaglanden Toernooi noemen! Na afloop mocht de aanvoerder de beker voor de eerste plaats èn de wisselbeker in ontvangst nemen.

Al met al een geslaagde dag, met hoogstaand voetbal en veel plezier. Wat vooral opviel was het fanatisme onder de spelers, maar ook het onderlinge respect.
Speciale dank gaat uit naar de medewerkers van De Aftrap voor hun gastvrijheid en hulp bij het organiseren van het toernooi!