Abdenasser El Khayati heeft woensdag de symbolische starthandeling verricht voor de aanleg van een Oosterse fontein. Deze schenkt de Marokkaanse gemeenschap in Den Haag aan de stad en wordt geplaatst op het Spuiplein. Het initiatief is ontstaan in het kader van 14 mei 2019, de dag dat 50 jaar migratie gevierd wordt.

De fontein wordt gebouwd in de buitenruimte van het Onderwijs en Cultuurcentrum (OCC) in het Spuikwartier. De Marokkaanse gemeenschap in Haaglanden organiseerde een inzamelingsactie onder haar leden, zodat de Oosterse fontein gerealiseerd kan worden. Naast de bouw van de fontein zet het Marokko Instituut zich in voor een opleiding ambachtelijke beroepen voor Haagse jongeren.

El Khayati steunt het initiatief van het Marokkaans Instituut en verscheen daarom met een glimlach op het Spuiplein. Met een schep versierd met de Haagse kleuren groen en geel gaf de middenvelder van ADO Den Haag symbolisch het startschot van de creatie van de fontein. El Khayati gaf aan het een eer te vinden om de aanleg te openen en nam uitgebreid de tijd voor foto’s met de mensen van de Marokkaanse gemeenschap.