Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

Na de fanatieke training van woensdag 29 november, was het zaterdag eindelijk zover. Voorafgaand van de competitiewedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Groningen, speelde de ADO Den HaaG-Storks hun eerste officiële wedstrijd tegen Kids United, het G-team van FC Groningen. Een spannende en sportieve wedstrijd, die uiteindelijk werd beslist in het voordeel van de ADO Den HaaG-Storks: 4-0!

Nadat woensdag de spelerscontracten al waren getekend en er fanatiek getraind werd onder leiding van assistent-trainer Edwin de Graaf, was op de wedstrijddag het enthousiasme ook weer flink aanwezig! Na de ontvangst in De Ooievaar werd er omgekleed in de ADO Den Haag-kleedkamer, waar alle shirts, broeken, sokken en trainingspakken netjes klaar lagen. Een service die normaal alleen aan de spelers van ADO Den Haag wordt aangeboden.

Voordat de warming-up kon plaatsvinden, werd er eerst nog een officiële elftalfoto gemaakt met alle spelers en staf. Vervolgens werd er goed warmgelopen, want het was erg koud in het stadion. Alle spelers moesten goed warm zijn, zodat iedereen topfit aan de wedstrijd kon beginnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het raak. Vlotte combinaties van zowel de ADO Den HaaG-Storks als Kids United, met kansen over en weer. Menigmaal stond de keeper of de paal een doelpunt in de weg. Door de aanmoediging van de meegereisde ouders en verzorgers, liepen de spelers nog meer extra meters! Uiteindelijk wisten de ADO Den HaaG-Storks vier keer te scoren! De doelpuntenmakers waren Max, Redouan, Yoran en Aroun.

Na afloop werd er snel een hapje gegeten in het ADO-museum, want om 18:30 stond de wedstrijd van ADO Den Haag tegen FC Groningen al op het programma. Ondanks het constant aanmoedigen van de ADO Den HaaG-Storks wist ADO Den Haag helaas niet te winnen. Voor de Kids United was het een klein beetje feest, want hun FC Groningen ging er met de drie punten vandoor.

In de rust van de wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Groningen, was het tijd voor de G-teams om hun welverdiende ereronde te lopen. Onder luid gejuich en applaus van alle supporters in het stadion liepen de helden van de ADO Den HaaG-Storks en Kids United deze ereronde. De ADO Den HaaG-Storks kunnen niet wachten op hun volgende wedstrijd!

Foto's: Angelo Blankespoor en ADO Den Haag in de Maatschappij