Nieuws

Op 15 november vond het minitoernooi tussen de OldStars van Feyenoord en ADO Den Haag plaats. Het minitoernooi werd gespeeld op het voetbalcomplex ‘De Leeuwenkuil’, van voetbalclub DRL. Beide clubs kwamen met 3 teams richting ‘De Leeuwenkuil’. De OldStars speelden erg fanatiek en de goals vlogen je om de oren.

Zowel Feyenoord als ADO Den Haag kwamen met drie teams bestaande uit 5 tot 8 spelers. Er werd Walking Football gespeeld, waarbij het verboden is om te rennen. Ook mag de bal niet hoog en er mag niet gescoord worden vanaf eigen helft. De OldStars van Feyenoord en ADO Den Haag speelden erg goed samen. Door middel van vlotte combinaties waren alle partijtjes erg doelpuntrijk.

‘’Het is weer is wat anders als een training’’, aldus ADO Den Haag OldStar Andre Zuijderwijk. Helaas kon Andre niet meespelen vanwege een blessure, maar hij genoot van het fanatisme van zijn mede OldStars. ‘’Wij trainen iedere donderdag ruim twee uur lang bij H.V.V. Laakkwartier. Door veel samen te trainen, leren we goed samen spelen. Dat zie je vandaag weer terug.’’ Of het nog aan te lopen is voor de OldStars op deze leeftijd, is Andre stellig over: ‘’Zo lang je maar blijft lopen, valt het best mee!’’

De ADO Den Haag OldStars, bestaande uit 60 plussers uit de regio Haaglanden, lieten mooie dingen zien. Naast de vele doelpunten, werden er ook een aantal hoogstandjes tentoongespreid, waaronder een ouderwetse ‘poort’. Na afloop van het minitoernooi werd er gezamenlijk een biertje gedronken en alweer uitgekeken naar het volgende toernooi.