Nieuws

De prijs voor Maatschappelijk Speler Eredivisie wordt jaarlijks door de Eredivisie en VriendenLoterij uitgereikt aan een speler die zich op een bijzondere manier inzet voor de maatschappij.
Sergio Padt (FC Groningen), Morten Thorsby (sc Heerenveen) waren samen met Tom Beugelsdijk genomineerd en Beugelsdijk werd uiteindelijk gekozen tot MSE 2017! Beugelsdijk mocht naast een trofee ook een cheque ter waarde van € 50.000,- in ontvangst nemen. Deze cheque werd aangeboden door de VriendenLoterij. De helft van dit bedrag wordt door de maatschappelijke afdeling van zijn club, ADO Den Haag in de Maatschappij, ingezet om inwoners binnen de regio Haaglanden meer in beweging te krijgen (projecten met het thema gezondheid).
Bestuurslid Robert Zwinkels, en doelman van ADO Den Haag, mocht de cheque namens de stichting op woensdag 1 november in ontvangst nemen tijdens het jaarlijkse G-voetbaltoernooi in het Cars Jeans Stadion.

De andere helft doneert Beugelsdijk aan een aantal projecten en stichtingen waarvan er drie tijdens het G-voetbaltoernooi en vier tijdens het ziekenhuisbezoek op maandag 6 november de cheques in ontvangst mochten nemen. Tijdens het G-voetbaltoernooi werden vertegenwoordigers naar voren geroepen van stichting Mima de Niet (ontwikkeling toptalent), project De Held (Doel van het project is het leveren van een bijdrage aan de bestrijding van pestgedrag, racisme, zinloos geweld en homofobie met ADO-spelers als rolmodel) en het nieuw op te richten G-voetbalteam, de ADO Den HaaG-Storks!
Op maandag 6 november werden voorafgaand het bezoek aan de kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis de volgende organisaties verrast door Tom Beugelsdijk: stichting Bewegen tegen kanker (Tineke Vos), stichting Overleven met Alvleesklierkanker - Support Casper (Sjoerd Zwanenburg), het Juliana Kinderziekenhuis (Frederique Hofstede) en de Daniel den Hoed stichting – Haagse Hoed (Serge Verkooijen en Robert Medenblik).

Gastvrouw Frederique Hofstede introduceerde Tom Beugelsdijk aan de toehoorders en na afloop gingen alle ‘winnaars’ met Tom en de ook aanwezige stafleden en spelers Fons Groenendijk, Raymond Mulder, Bjørn Johnsen, Édouard Duplan en Abdenasser El Khayati nog samen op de foto. Daarna volop aandacht voor de kinderen!

Foto's: Laurens Lindhout, Karin Schrage, VriendenLoterij, ADO Den Haag in de Maatschappij