Op donderdag 1 juni kwamen 14 leerlingen van RKBS De Christoffel uit Ypenburg naar het Kyocera Stadion voor een rondleiding en een clinic. Dit alles in het kader van het project Skills & School.

Eén van de 10 lessen die de kinderen krijgen, is een ‘outside experience’ en wat is leuker dan het Kyocera Stadion te mogen bezoeken?!
Na de ontvangst ontvingen de kinderen veel informatie over ADO Den Haag en de verschillende ruimtes in het stadion tijdens de rondleiding. De persruimte, en business unit en een kleedkamer werden van binnen bekeken. Maar het hoogtepunt was toch het veld!

Op het veld werd de warming up uitgevoerd door middel van een quiz, waarbij de kinderen naar het juiste vak moesten rennen voor het juiste antwoord. Eerst zonder, daarna met bal!
Ook werd er een oefening gedaan waarbij je kon schieten op het doel en als afsluiting een spannend partijtje op het ‘heilige’ gras van het Kyocera Stadion.

Eén van de deelnemers verklapte dat de gedachte dat op dit veld waar hij nu liep ook beroemde voetballers hebben gelopen, hem een beetje stil maakte. Hij was zichtbaar onder de indruk!
Deze buitenschoolse ervaring namen ze hem en zijn medescholieren niet meer af!

ADO Den Haag Skills & School on Tour is een unieke VSD-cursus die als doel heeft kinderen te ondersteunen in de ontwikkeling van hun sociaal-emotionele vaardigheden. Daarnaast staat binnen de cursus het vergroten van het zelfvertrouwen, leren samenwerken en het stimuleren van respect voor elkaar centraal. Maar natuurlijk wordt er ook heel veel voetbal gespeeld!

Het maatschappelijke voetbalprogramma wordt georganiseerd op school, in de vertrouwde omgeving van de kinderen, waarbij schoolprestaties van de kinderen minstens zo belangrijk gevonden worden als de voetbalkwaliteiten. Hiermee wordt voetbal als middel gebruikt om kinderen te stimuleren op school goed hun best te doen.

Skills & School on Tour wordt mede mogelijk gemaakt door enkele partners van ADO Den Haag in de Maatschappij: HTM en Fonds 1818.