Op zondag 21 mei 2017 vond het AJB-eindtoernooi plaats bij SV Kadoelen in Amsterdam. Al vroeg in de ochtend verzamelden de twee ADO Den Haag / WIK teams op de Aftrap, zodat we om half negen met drie ADO-busjes konden vertrekken.

In twee poules van vijf teams werd er volop gestreden om de ereplaatsen. ADO Den Haag / WIK 1 won haar eerste drie wedstrijden van Sparta 2 (3-0), Dordrecht (1-0) en Kadoelen (1-0), maar moest in de laatste poulewedstrijd in Eindhoven 1 haar meerdere erkennen. De Eindhovenaren wonnen met 2-1, en gingen na vier gewonnen wedstrijden naar de finale. Voor ADO Den Haag / WIK 1 bleef de strijd om de derde plaats over.

ADO Den Haag / WIK 2 had een moeizame start in de poule en verloor de eerste partij met 3-0 van Sparta 1. Daarna volgden twee gelijke spelen met 1-1 tegen resp. DCG en Eindhoven 2. Beide keren werd er ongelukkigerwijs vlak voor tijd door de tegenstander gescoord. De laatste poulewedstrijd werd er met 2-1 gewonnen van Soccer For Life. Met deze score mocht ADO Den Haag / WIK 2 nog voetballen om de 5e plaats.

Beide finalewedstrijden waren spannend. ADO Den Haag / WIK 2 kwam op voorsprong maar moest daarna toezien dat tegenstander Kadoelen weer op gelijke hoogte kwam. Het spel golfde op en neer maar uiteindelijk wist ADO Den Haag / WIK 2 het beslissende doelpunt te maken door Murat. De vijfde plaats was binnen!

ADO Den Haag / WIK 1 speelde tegen Eindhoven 2 maar voetbalde vooral tegen zichzelf. Eenvoudige kansen werden gemist en toen de tegenstander op 0-1 kwam werd de verdediging verwaarloosd, waardoor het zelfs 0-2 werd met nog 10 minuutjes te spelen.
Toen Tahir een vrije trap verwoestend binnenschoot kwam het geloof in het team weer terug en werd Eindhoven 2 onder grote druk gezet, hetgeen resulteerde in een 2-2 vlak voor tijd! Daarna volgden de strafschoppen die door alle drie ADO-spelers onberispelijk werden binnen geschoten. Keeper Yassire werd de held door één penalty te stoppen en de derde prijs binnen te slepen!

Eindhoven 1 won uiteindelijk het toernooi door Sparta 1 na strafschoppen te verslaan. Al met al een geslaagd toernooi waarbij het leuk was om teams weer te ontmoeten waar eerder tegen gespeeld was in de competitie.
Stichting Laureus en SV Kadoelen worden hartelijk bedankt voor de organisatie!

Met Alleen jij bepaalt wie je bent (AJB) bieden we jongeren van 12 tot 18 jaar uit het praktijkonderwijs of de basis– en kaderberoepsgerichte leerweg van het VMBO een gestructureerde vrijetijdsbesteding. Hiermee bieden we hulp bij het maken van de juiste keuzes en bieden we steun op weg naar een mooie toekomst.
Alleen jij bepaalt wie je bent verlengt de veilige onderwijsomgeving naar de sportvereniging. ADO Den Haag en WIK zetten trainers in, om samen met de school te helpen zodat de leerlingen hun doelen te bereiken.