In opdracht van Sportsupport Gemeente Den Haag heeft stichting ADO Den Haag in de maatschappij vrijdag 19 mei het schoolvoetbaltoernooi Den Haag georganiseerd. Dit toernooi werd gehouden bij voetbalvereniging HDV. Onder de rook van de nieuwe topsportlocatie in het Zuiderpark is er gespeeld op de velden van HDV en WIK.

In totaal deden er 23 teams mee in de volgende 3 categorieën: Jongens (brugklas), meisjes in de leeftijdscategorie 13 t/m 16 en meisjes in de leeftijdscategorie 8 t/m 12. Het schoolvoetbaltoernooi van de meisjes wordt tevens gebruikt om meisjesteams in de verschillende leeftijdscategorieën te selecteren voor de WEURO Schoolfinales! Dit betekent dat de winnaars van het toernooi in Den Haag namens de stad mogen meedoen aan de finale in het Kyocera Stadion op zaterdag 24 juni met schoolteams uit ander grote steden in Nederland, in het kader van de Europese Voetbalkampioenschappen Vrouwen (WEURO).

Vanaf 15.30 uur is door de teams (7 tegen 7 op een half veld) gestreden om de 1e drie plekken en de daarbij behorende bekers. Met behulp van onder andere de studenten van ROC Mondriaan (Sport en Bewegen) zijn de wedstrijden in goede banen geleid en verliep het toernooi soepel. Na een spannende strijd werden rond 19.15 uur de bekers uitgereikt.

Uitslag jongens: 1e plaats Hofstad Lyceum 1, 2e plaats Heldring en 3e plaats François Vatel
Uitslag meisjes 13 t/m 16 jr: 1e plaats Hofstad Lyceum, 2e plaats Bouwlust en 3e plaats Vermeerpark
Uitslag meisjes 8 t/m 12 jr: 1e plaats Deltaplantsoen, 2e plaats Vermeerpark en 3e plaats Bokkefort

Bij de meisjes in de leeftijd van 13 t/m 16 heeft Hofstad Lyceum zich geplaatst en bij de meisjes in de leeftijd 8 t/m 12 heeft Deltaplantsoen zich geplaatst namens de stad Den Haag voor de WEURO Schoolfinales op 24 juni in het Kyocera Stadion.

De volgende organisaties hebben het schoolvoetbaltoernooi mogelijk gemaakt: ROC Mondriaan, vv HDV, vv WIK, Jeugdopleiding ADO Den Haag, Streetsport WSDH en Sportsupport Gemeente Den Haag.

Tot slot feliciteren wij de winnaars en zien iedereen volgend jaar graag terug op het Schoolvoetbaltoernooi Den Haag 2018!