Nieuws

Woensdag 15 maart kwamen 21 kinderen met diabetes naar het Kyocera Stadion voor een voetbalclinic bij ADO Den Haag. Na een rondleiding in het stadion, een presentatie in de Senaatskamer waar normaal het bestuur zit en een heerlijke lunch mochten ze het echte, officiële speelveld op. Daar wachtten Nadine Noordam van de ADO Vrouwen, Thomas Meissner en Tom Trybull onder een stralend blauwe hemel om de kids een onvergetelijke dag te bezorgen. Ook konden ze nog onverwachts op de foto met de twee links-backs van ADO Den Haag: Aaron Meijers en Priscilla Mesker!

Er werd fanatiek gevoetbald en het duurde dan ook niet lang voor de eerste dextro tevoorschijn kwam om dreigende hypo’s te tackelen. De training werd afgesloten met een minitoernooi, waar heel wat penalty’s aan te pas moesten komen om de einduitslag te bepalen. Het team van Thomas Meissner won de finale! Na de training volgde de foto- en handtekeningensessie. Als ware sterren verdwenen de jonge spelers in de catacomben. Met een rugzak van partner Bosman, gevuld met wat kleine cadeautjes en de ervaring van een hele leuke dag, keerde iedereen rond 16.00 uur huiswaarts.

Om af te sluiten een kleine anekdote: Op de vraag van Rick van de Bas van de Goor Foundation of er iemand nog iets wilde weten over sporten en diabetes stak een deelnemer zijn hand op. Zijn vraag: 'Kun je hier ook gescout worden vandaag?'. Of dat gebeurd is weten we niet, maar de toekomst zal het uitwijzen....

Met dank aan Bosman en de Bas van de Goor Foundation