Nieuws

Meer dan honderd kinderen bezochten woensdag 1 maart de eerste BSV Zuiderpark Introductiedag bij Sporttuin Moerwijk. Zelfs ouders konden het niet laten om binnen te komen kijken en mee te doen met een van de activiteiten rondom bewegen en gezondheid, ook wel Scoren in de Wijk genoemd. Bovendien overhandigde Albert Heijn Den Haag een geweldig cadeau waarmee we deze initiatieven kunnen blijven organiseren.

BSV Zuiderpark organiseerde in samenwerking met ADO Den Haag in de Maatschappij de eerste introductiedag bij Sporttuin Moerwijk. Kinderen konden kennis maken met verschillende activiteiten die later in en rondom het Zuiderpark zullen worden georganiseerd. De belangstelling bleek enorm, 123 kinderen schreven zich in en scoorden per activiteit punten om prijzen te kunnen winnen. Zo stond het record 'hooghouden' bijvoorbeeld op 642!

Wie veel beweegt moet goed eten en drinken. Albert Heijn Den Haag vindt dat ook en verzorgde daarom een tafel vol vers fruit en fris water. Dat de bijdrage van Albert Heijn in goede handen viel bleek wel door de aanhoudende energie van iedereen bij Sporttuin Moerwijk. Als klap op de vuurpijl overhandigde Albert Heijn ook nog eens een cheque ter waarde van ruim €6.400 aan ADO Den Haag in de Maatschappij voor het project Scoren in de Wijk! Jeugdspelers van ADO Den Haag Jo19, Kursat Cil en Emre Bilgi, namen de cheque in ontvangst, omringd door tientallen kinderen!

BSV Zuiderpark zal na het succes van de eerste introductiedag zeker vaker terugkomen bij Sporttuin Moerwijk. "Dat zou echt helemaal geweldig zijn" aldus Samir, beheerder van Sporttuin Moerwijk. Na de grote opening van de nieuwe Sportcampus in het Zuiderpark, zullen steeds meer sport- en beweegactiviteiten in en rondom het Zuiderpark worden georganiseerd. Wil je weten wanneer en waar we te vinden zijn? Bekijk dan even het programma op https://www.bsvzuiderpark.nl en doe mee!

Tekst: Christophe Nicky Gieskens