Nieuws

Op zaterdagavond 21 januari 2017 werd het partnerschap tussen ADO Den Haag in de Maatschappij en Gamebasics verlengd. Gamebasics ondersteunt specifiek het project Voortgezet Onderwijs (VO) Voetballeague. Jasper Schwartz, CEO van Gamebasics, en Marco Esser, voorzitter van ADO Den Haag in de Maatschappij, ondertekenden de overeenkomst.

Gamebasics is het bedrijf achter het spel Online Soccer Manager (OSM). Een welbekende game onder jongeren waar je een eigen team kunt managen. Je kunt een competitie beginnen tegen de hele
wereld of juist met vrienden. OSM is ervoor gemaakt dat er tien minuten per dag gespeeld kan worden, vervolgens pas de dag erna weer. Het idee achter het online spel is dat er stof gecreëerd wordt om over te praten.

Dat sluit perfect aan op het project, de ADO Den Haag VO Voetballeague is een echte voetbalcompetitie voor VO-scholen uit de gemeente Den Haag. De ADO Den Haag VO Voetbal League draait echter om meer dan alleen voetbal. Gedurende de competitie zal ook op normen en waarden worden gelet en teams kunnen bonuspunten verdienen door op tijd te komen, sportief gedrag te tonen tijdens de wedstrijden, het volgen van themabijeenkomsten en door mee te doen aan de side-events. Op deze manier leren de jongeren tijdens de competitie wat het betekent om te winnen, te verliezen en om samen te werken.