Nieuws

Terwijl de winterse zonnestralen over het Kyocera Stadion schenen, kwamen 8 kinderen van Christelijke Basisschool De Zonnestraal uit Ypenburg op vrijdag 20 januari 2017 naar het stadion voor een ‘Outside Experience’! Dit in het kader van de cursus Skills & School waarbij de kinderen één keer per week na schooltijd in totaal 10 lessen krijgen over samenwerken, normen & waarden, conflictbeheersing, sportiviteit e.d. met het middel voetbal!

In de hal van het Kyocera Stadion werden de kinderen en ouders verwelkomd en liepen ze naar het veld. Meester Michel gaf een leuke training en er was ook nog een quiz waarbij de kinderen naar het juiste vak moesten rennen met de bal voor het goede antwoord! Gelukkig wist iedereen wat ADO betekent en wanneer de club is opgericht!

Na de veldactiviteit was er ook nog een rondleiding door het Kyocera Stadion waarbij de kleedkamer, het perscentrum en een Sky Lounge werden bekeken! Ook leerden de jonge scholieren iets over de geschiedenis van ADO Den Haag in het ADO Museum. Al met al een fantastische ervaring deze ‘Outside Experience’!

ADO Den Haag Skills & School on Tour is een unieke VSD-cursus die als doel heeft kinderen te ondersteunen in de ontwikkeling van hun sociaal-emotionele vaardigheden. Daarnaast staat binnen de cursus het vergroten van het zelfvertrouwen, leren samenwerken en het stimuleren van respect voor elkaar centraal. Maar natuurlijk wordt er ook heel veel voetbal gespeeld!

Het maatschappelijke voetbalprogramma wordt georganiseerd op school, in de vertrouwde omgeving van de kinderen, waarbij schoolprestaties van de kinderen minstens zo belangrijk gevonden worden als de voetbalkwaliteiten. Hiermee wordt voetbal als middel gebruikt om kinderen te stimuleren op school goed hun best te doen.

Skills & School on Tour wordt mede mogelijk gemaakt door enkele partners van ADO Den Haag in de Maatschappij: HTM en Fonds 1818.